Goût de France u restoranu Zora bila u Splitu
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 3069
Glavna večera ovog petog izdanja projekta Goût de France (Dobra Francuska) koji se održao na prvi dan proljeća u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, imala je za cilj okupiti 5000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. I Split se ove godine uključio sa četri restorana. Mi smo bili u Zori biloj ...
Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 4552
Danas se u Splitu u restoranu 'Zora bila' dogodio dan D za gastronomsku scenu ne samo Splita, već i cijele Hrvatske. U suradnji nutricionistice Olje Marinić i kuharskog i bračnog para Sandre i Dane, dogodilo se posebno gastronomsko događanje - tematski ručak - 50 nijansi zelene ...
Opširnije: Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene
IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera
- Detalji
- Gastro reportaže
- Hitova: 3147
U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019. Osim natjecanja profesionalaca, na IKER-u 2019. bilo je i radionica i natjecanja kuhara amatera ...
Opširnije: IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera
IKKER 2019. - Natjecanje najboljih kuhara regije
- Detalji
- Gastro reportaže
- Hitova: 3524
U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019.
Dioklecijanova amfora 2018. - Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija
- Detalji
- Gastro reportaže
- Hitova: 3752
I ove se godine održala Dioklecijanova amfora 2018., natjecanje natjecanje kuhara u organizaciji SKMER-a (Udruge šefova kuhinje mediteranskih i europskih regija) koje okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske. Uz natjecanje profesionalnih mladih kuhara na Dioklecijanovoj amfori već se tradicionalno natječu i predstavnici medija u pripremi tradicionalnih dalmatinskih jela. Ove je godine tema bila rižoto od kozica. Ekipa Skitopisa je i ove godine sudjelovala s Josipovim posebnim receptom ...
Opširnije: Dioklecijanova amfora 2018. - Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija
Blagdanska juha moje mame
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 4451
Moja je mama Ana tradicionalno za božićne blagdane kuhala posebnu blagdansku juhu s luganigama, pa sam nastavio tu tradiciju. Kako se kuha pogledajte u kratkoj gastro priči ...
Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 4562
GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila četvrta svijeća ljubavi u kultnoj splitskoj piceriji, a danas i restoranu Galija ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća
Novo mjesto za vinoljubce i mesoljubce u Splitu - WineBox i WhyBeef
- Detalji
- Foto reportaže
- Hitova: 6954
Split je dobio novo mjesto za ljubitelje vina, dobre govedine, velebitskih tartufa i proizvoda od crnih slavonskih svinja ...
Opširnije: Novo mjesto za vinoljubce i mesoljubce u Splitu - WineBox i WhyBeef
Gastroadvent u Splitu 2018 - treća adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 4393
GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila treća svijeća u Muzeju grada Splita ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - treća adventska svijeća
Gastroadvent u Splitu 2018 - druga adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 4673
GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - druga adventska svijeća
Maroko u tri slike - ljudi, boje, mirisi i okusi Maroka
- Detalji
- FIJET putopisi
- Hitova: 3935
Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T. organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove je godine to bio Maroko, točnije Marrakech, a nakon kongresa organiziran je i trodnevni izlet preko gorja Atlas u Saharu. Kako je bilo u Maroku ispričati ćemo vam kroz tri foto reportaže. Treća je priča o ljudima, bojama, mirisima i okusima Maroka ...
Opširnije: Maroko u tri slike - ljudi, boje, mirisi i okusi Maroka
Stranica 7 od 12