Daruvarski gastronomski putopisi - 6i-element
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 1687
U Daruvaru je prezentiran projekt 6-i element, projekt kojeg provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima. Oko njega su se okupili svi daruvarski ugostitelji te osmislili svoje gastronomske interpretacije tema: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše i Daruvarske parove.
Nedjeljni ručak chefice Vesne Miletić
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 499
U restoranu Zrno soli u nedjelju 8.10.2023., u okviru festivala Taste of Mediterrean kuhala je poznata chefica Vesna Miletić iz zagrebačkog restorana Tač ...
Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije
- Detalji
- Gastro reportaže
- Hitova: 407
U Split se od 4. do 8. rujna 2023.g. po 11. put održava manifestacija Taster the Mediterranean - http://www.tastethemediterranean.eu/hr/ . 30 vrhunskih stranih i domaćih šefova kuhaju u brojnim splitskim restoranima mediteranske delicije.
Opširnije: Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije
Mladen Šutej - in memoriam
- Detalji
- Ostalo
- Hitova: 933
2. listopade 2023.g. napustio nas je u 78 godini Mladen Šutej, veliki jedriličar, pisac, autor reportaža, čovjek koji je otvorio potpuno novo poglavlje hrvatskog i svjetskog jedrenja. Mladen Šutej je plovio na tri broda Hir 2 (6,5 m), Hir 3 (10 m) i Hrvatska čigra (19,8 m), a u svojim plovidbama je 6 puta Atlantik (jednom solo kao drugi Hrvat u povijesti nakon kapetana Nikole Primorca), dva puta Pacifik (jednom solo kao prvi Hrvat u povijesti) , jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku. Ukupno je prejedrio oko 230.000 milja, što je ekvivalent 7 puta oko svijeta. Napisao je 8 knjiga (Priče s oceana. Život pod jedrima, Taktike na olujnom moru, Na rubovima svijeta, Jedrilicom oko Cape Horna, Izazov Atlantik, Ocean i druge priče i Čigra i ja) , bio glavni urednik i koautor (Šutej, Stipaničev, Miloš, Gerovac, Ilić) Nautičkog peljara Jadrana, priredio je stotinjak reportaža, a u suradnji s televizijama snimio i realizirao 35 dokumentarnih emisija o ekspedicijama Arktik - Antartik i Čigrom oko svijeta. Sve se to može pronaći na stranicama www.mladensutej.com , a Mladen je autor i virtualne Škole jedrenja Mladen Šutej .
Hobotnica u žalu Nikše Ivičevića Bukare
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 1387
Na Biseru mora 2023. zadnjeg dana događanja Nikša Ivičević Bukara iz konobe Bukara iz mjesta Drvenika, malog turističkog mjesta malo južnije od Makarske, oduševio je sve prisutne svojom Hobotnicom u žalu ...
Biser mora 2023. - natjecanja kuhara
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1351
Na Biseru mora 2023. održana su prva timska školska natjecanja kuhara srednjih i visokih ugostiteljskih škola. Prijavilo se 41 timova iz 20 zemalja , najviše u povijesti festivala.
Biser mora 2003. - radionice
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1365
Kao i svake godine na Biseru mora, uz natjecanja vrlo važan dio programa su i stručne radionice. Bilo ih je puno, na različite teme, od Putovanja Italijom, Otključavanjem okusa Brača do slavne Nikšine Hobotnice u žalu i prezentacije nove ponude Centaurusa ...
Gastroadvent u Splitu 2022. - 4. adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 1227
Četvrtu adventsku svijeću ljubavi četvrte adventske nedjelje 2022.g., zapalili su na Šperunu novinari televiuzijskih kuća. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteranski način prehrane. Ovogodišnje druženje započeli smo pričom o boru i grahoricama, a konobe sa Šperuna - Konoba Marjan, Trattoria Tinel i Konoba Dujkin dvor na tu su temu za završni Gastroadvent pripremili niz delicija ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 4. adventska svijeća
Gastroadvent u Splitu 2022. - 3. adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 1202
Treću adventsku svijeću radosti treće adventske nedjelje 2022.g., zapalili su u restoranu Zora bila na splitskim Bačvicama novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteranski način prehranue kojije ugrožen tragovima globalizacije i neodgovornim ponašanjem stanovnika naše jedine planete.
Izgubili smo kroz proteklo vrijeme brojne biljne i životinjske vrste lošim gospodarenjem i krivi smo za promjene koje mijenjaju temelje mediteranskog načina prehrane ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 3. adventska svijeća
Bara - zvijezda ovogodišnjeg Gastroadventra u Splitu
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 2454
Manifestacija Gastroadvent u Splitu svake je godine posvećena nakim tradicionalnim namirnicama i jelima dalmatinske kuhinje. Ove se godine nutricionistica Olja Martinić odlučila za suhe mahunarke i žitarice koje su još od grčkog doba temelj prehrane ovih krajeva. Jedno od jela koje je bilo zvjezda diosadašnje dvije ovogodišnje nedjelje Gastroadventa svakako je tradicionalno jelo bara koje se kuhalo u Dalmaciji baš u ovo doba, a posebno za sv. Barbaru i to podjednako na otocima, uz obalu i u zagorskim djelovima Dalmacije.
Opširnije: Bara - zvijezda ovogodišnjeg Gastroadventra u Splitu
Gastroadvent u Splitu 2022. - 2. adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 1063
Drugu adventsku svijeću pomirilica ili betlehemsku svijeću koja označava mir druge adventske nedjelje 2022.g., zapalili su u hotelu Ambasador u Splitu novinari radio postaja. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteransku prehranu i uz podršku novinara dijel znanja i vještine. Vrijeme je povećanog interesa za sport a tako je bilo i kroz povjest. U Antičko doba slavljeni su sportaši o čemu svjedoče brojne skulpture. Borce su zvali Ječmeni ljudi. Imali su pokrovitelje tj sponzore koji su brinuli o njihovom zdravlju i prehrani. Upravo je ječam, zob i proso a posebno ječam bio u svakodnevnom jelovniku ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 2. adventska svijeća
Stranica 3 od 12