FIJET kongres 2024. - Što se na kruzeru jede?
- Detalji
- FIJET putopisi
- Hitova: 729

Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T. organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla. Ova druga reportaža posvećena je kruzero i to posebno njegovoj gastronomskoj ponudi ...
FIJET kongres 2024. - kruzerom od Civitavechie do Marseilla
- Detalji
- FIJET putopisi
- Hitova: 727

Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T. organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla ...
Opširnije: FIJET kongres 2024. - kruzerom od Civitavechie do Marseilla
Grand Gourment 2024 - Master class: Zirojević & Bremec "Sve iz mora"
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 614

X. Grand Gourmet održan je od 13. - 15.11.2024. u hotelu Amfora i organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Ministarstva turizma i sporta, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, TZ grada Splita i drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici koji su se natjecali i sudjelovali u brojnim radionicama i master class-ovima. Jedan od master class-ova na temu Sve iz mora održali su Hrvoje Zirojević i Željko Neven Bremec uz podršku Centaurusa.
Opširnije: Grand Gourment 2024 - Master class: Zirojević & Bremec "Sve iz mora"
Grand Gurment 2024. - Natjecanja i radionice
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 616
X. Grand Gourmet održan je od 13. - 15.11.2024. u hotelu Amfora i organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Ministarstva turizma i sporta, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, TZ grada Splita i drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici koji su se natjecali i sudjelovali u brojnim radionicama i master class-ovima. Tema ove reportaže su natjecanjima i radionicame.
Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 8112

Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Prva reportaža je bila posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a ova druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.
Opširnije: Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu
Biogradski gastronautski putopisi - gastronautsko - turistička šetnja kraljevskim gradom Biogradom
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 2323

Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Što su postigli, predstavili su na gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom od 14 - 16. svibnja 2024.g. U restoranima grada Biograda predstavljene su brojne delicije, od kojih su posebno mjesto imale školjke kunjke i lokalni specijaliteti primljene s desertnim vinom prošekom kao začinom. Kako je bilo u Biogradu prikazati ćemo u dvije reportaže. Prva je posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.
Biser mora 2024. -predavanje Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 2187
Jedno od događanja Bisera mora 2024. bilo je predavanje i prezentacijsku radionicu na temu „Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji?“ koje se održalo u četvrtak 21.3.2024.g. u 10.30 sati, a predavači su bili Darko Stipaničev, profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata tvrtke Versuni, Austria ...
Biser mora 2024. - natjecanja
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1360
Bisera mora je prije svega natjecanje mladih kuhara i konobara. Niti 2024.g. nije bila iznimka. Na natjecanju je sudjelovalo 600 sudionika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Makedonije, Malte, Mauricijusa, Nizozemske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske.
Biser mora 2024. - radionice i prezentacije
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1248
Vrlo važan dio programa Bisera mora su i stručne radionice i prezentacije. Kao i svake godine bilo ih je puno, na različite teme, od Smoothie akademije, Otključavanjem okusa Brača do prezentacije vrhunskih viskija i rumova ...
Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 5912

Priča o butargi (svježoj ikri, ribljim jajima, kavijaru) je ista kao i priča o janječim tripicama. Ili ih voliš ili ne voliš. Trećega nema. Za one koji butargu vole najveći problem je pronaći je na ribarnici. U redovitoj prodaji je nema, pa eventualno možete naletiti na nju kod čistača ribe, bar na splitskoj peškariji, gdje to zanimanje još postoji. Prije par dana imao sam sreću i naletio na svježu butargu ...
Opširnije: Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa
Lastovski brudet od jastoga bez jastoga
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 1037

Lastovo, možda jedini od otoka kojeg je, bar za sada mimoišlo ludilo turizma. Malo je daleko, pa je izvan tokova charter brodova, tako da u njegovim skrivenim uvalama uvijek ima dovoljno mijesta. Prije desetak godina u Uvali Mali Lago na otočiću Prežbi, blizu Pasadaura radio je mali OPG u kojem se, po povoljnim cijenama, mogla pojesti friška riba ulovljena te noći oko otoka Kopište. Jednom prilikom, domaćica nas je upitala da li bismo probali Lastovski brudet od jastoga bez jastoga ...
Stranica 3 od 14