Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 478
Priča o butargi (svježoj ikri, ribljim jajima, kavijaru) je ista kao i priča o janječim tripicama. Ili ih voliš ili ne voliš. Trećega nema. Za one koji butargu vole najveći problem je pronaći je na ribarnici. U redovitoj prodaji je nema, pa eventualno možete naletiti na nju kod čistača ribe, bar na splitskoj peškariji, gdje to zanimanje još postoji. Prije par dana imao sam sreću i naletio na svježu butargu ...
Opširnije: Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa
Lastovski brudet od jastoga bez jastoga
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 274
Lastovo, možda jedini od otoka kojeg je, bar za sada mimoišlo ludilo turizma. Malo je daleko, pa je izvan tokova charter brodova, tako da u njegovim skrivenim uvalama uvijek ima dovoljno mijesta. Prije desetak godina u Uvali Mali Lago na otočiću Prežbi, blizu Pasadaura radio je mali OPG u kojem se, po povoljnim cijenama, mogla pojesti friška riba ulovljena te noći oko otoka Kopište. Jednom prilikom, domaćica nas je upitala da li bismo probali Lastovski brudet od jastoga bez jastoga ...
Gastroadvent u Splitu 2023. - četvrta adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 387
Jednomjesečno druženje posvećeno rogaču i dalmatinskoj kuhinji zaključili su novinari portala koji su upalili svijeću ljubavi. Gastroadvent u Splitu svojevrsna je fuzija nutricionizma, turizma i gastronomije koji je u svoje jednomjesečne projekte kroz sve ove godine uključio zaljubljenike u očuvanje mediteranskog stila života.
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - četvrta adventska svijeća
Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 1439
Bliži se Badnjak, u Dalmaciji nezamisliv bez bakalara, a u dućanima cijene bakalara divljaju. Kako tome doskoćiti pa za puno, puno manje novca napraviti izvrsno jelo koje je dostojna zamjena za bakalar? Naravno nije isto, ali je uvijek dobro probati i nešto novo, a pogotovo ako se uz i potroši puno manje ...
Opširnije: Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar
Gastroadvent u Splitu 2023. - treća adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 309
Novinari četrnaestu godinu zaredom donose svjetlo u grad podno Marjana, a ovu nedjelju svijeću na gastroadventskom vijencu pale novinari TV postaja u restoranu Mandrach. Gastroadvent u Splitu svojevrsna je fuzija nutricionizma, turizma i gastronomije koji je u svoje jednomjesečne projekte kroz sve ove godine uključio zaljubljenike u očuvanje mediteranskog stila života.
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - treća adventska svijeća
Grčka hrana u starogradskom polju
- Detalji
- Kategorija: Foto reportaže
- Hitova: 296
U petak 15.12.2024.g. u Dominikanskom samostanu u Starom Gradu na Hvaru održana je promocija 2. dijela kuharice "Grčka hrana u starogradskom polju" ...
Gastroadvent u Splitu 2023. - druga adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 293
Drugu adventsku svijeću mira Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u Osnovnoj školi Ravne njive novinari radija, ovaj put u malo drugačijem, veselom okruženju uz puno, puno djece Osnovne škole Ravne njive koja je nakon manifestacije paljenja druge svijeće nastavila s dobrotvornim druženjem Božićne bajke za splitsku udrugu Anđeli.
...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - druga adventska svijeća
Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2014. do 2023.g.
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 305
Gastroadvent u Splitu je jedinstvena manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima sdventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje pale novinari tiskanih medija, elektroničkih medija, radio i TV kuća. Kako su izgledali adventski vijenci od 2014. godine prikazuje ova naša kratka reportaža, a kako je bio na Gastroadventima možete naći u rubrici Gastroadvent u Splitu.
Opširnije: Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2014. do 2023.g.
Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 358
Prvu adventsku svijeću nade prve adventske nedjelje Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u restoranu Laf! novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu već 14 godina promovira mediteranski način prehrane. Druženje prve adventske nedjelje bilo je u znaku rogača i spomena na kultnu Dalmatinsku kuharicu koja je prva promovirala Mediteranski način prehrane ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća
Grand Gourment 2023
- Detalji
- Kategorija: Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 14
IX. „Grand Gourmet“ održan je od 14. - 18.11.2023. Split & Podstrana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija i pod pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i općine Podstrana te drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Latvije, Ukrajna, Latvija, Ukrajna, Nizozemske, Australije i drugi. Ovim natjecanjima, edukacijama, master classovima, radionicama i okruglim stolovima željelo se naglasiti kako ova manifestacija uspješno unapređuje struku i predstavlja nove generacije profesionalaca.
Eseji o kuhanju - Janjeće tripice
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 811
Janjeće tripice, kao i razna druga nestandardna jela, ili voliš ili ne voliš, u duhu Aristotela 'tertim non datur' - nema trećega. U Dalmaciji su danas, za veliki broj sladokusaca, posebni specijalitet, a nekada su bile hrana siromašnih. Kako ih skuhati prikazati ćemo u kratkoj reportaži.
Stranica 1 od 12