SKITOPISI

  1. Nalazite se ovdje:  
  2. Naslovnica

Taste of Vitality (Okus vitalnosti) - Mali Lošinj

Detalji
Gastronauti
04 Svi 2025
Hitova: 720

 

Lošinj, otok vitalnosti je već 140 godina prepoznat kao turistička i zdravstvena destinacija na koju se gosti dolaze regenerirati. Tome doprinosi više od 200 sunčanih dana godišnje, zrak i more prve kakvoće, 280 km pješačkih i biciklističkih staza, 200 vrsta ljekovitog bilja koje samoniklo raste, a danas i suvremene wellness oaze te ugostiteljska ponuda s lokalnim delacijama u funkciji vitalnosti. Miomirisno začinsko bilje, ribe, rakovi i školjke iz Lošinjskog akvatorija te otočna divljač i janjetina, u središtu su njihove gastronomske priče. Ugostiteljska ponuda s delicijama čije su recepture i postupci pripreme nadgledani od strane nutrcioniste, a  sastoje se od namirnica bogatih hranjivim tvarima, pripremljenih na načine da što bolje sačuvaju svoja nutritivna svojstva te u omjerima koji podržavaju opću dobrobit i razinu energije, sastavni je dio brenda Lošinja kao otoka vitalnosti. Oznake Taste of Vitality, osvojilo je ukupno 60-ak delicija iz ponuda lošinjskih restorana.

Opširnije: Taste of Vitality (Okus vitalnosti) - Mali Lošinj

Biser mora 2025. - predavanje: Umjetna inteligencija u kulinarstvu i gastronomiji – što je novo u godinu dana?

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
03 Travanj 2025
Hitova: 251

 

Umjetna inteligencija više nije samo eksperiment u kulinarstvu i gastronomiji – ona je postala sastavni dio kulinarskog svijeta, donoseći inovacije koje su u proteklih godinu dana preoblikovale način na koji kuhamo, jedemo i doživljavamo gastronomiju. Ubrzani napredak tehnologije otvara nova pitanja: mogu li algoritmi još više i intrigantnije pomoći u slaganju okusa? Može li AI postati vaš virtualni sous chef? Kako pametni sustavi pomažu restoranima u optimizaciji poslovanja i održivosti?  Što se novo dogodilo u primjeni umjetne inteligencije u kulinarstvu i gastronomiji pripremili su Darko Stipaničev, profesor s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata tvrtke Versuni, Nizozemska.

Opširnije: Biser mora 2025. - predavanje: Umjetna inteligencija u kulinarstvu i gastronomiji – što je novo u...

15 godina Gastroadventa u Splitu 2015. - 2024.g.

Detalji
Gastroadvent u Splitu
23 Prosinac 2024
Hitova: 420

Povodom 15 godina Gastroadventa u Splitu pripremili smo kratki film kojim ćemo se prisjetiti svih Gastroadvenata od 2015. - 2024.g. i mediteranskih namirnica kojima su bili posvećeni:

Opširnije: 15 godina Gastroadventa u Splitu 2015. - 2024.g.

Gastroadvent u Splitu 2024. - četvrta adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
23 Prosinac 2024
Hitova: 529

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Tema ovogodišnjeg Gastroadventa je bila višnja maraska. Danas je upaljena 4. svijeća Gastroadventa 2024. u restoranu Zrno soli ... 

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2024. - četvrta adventska svijeća

Humanitarna modna revija "Flamingo Christmas"

Detalji
Foto reportaže
20 Prosinac 2024
Hitova: 496

Jučer je u Splitu održana održana deseta humanitarna modna revija "Flamingo Christmas" reportera i modnog dizajnera Šime Kovačevića s motom: "Slavimo život, mojoj Valentini za rođendan”. Zadnje tri godine Šime je organizira u povodu rođendana svoje sestre Valentine, koja je preminula od posljedica karcinoma dojke, nakon gotovo pet godina borbe. Reviju su nosile amaterske manekenke i manekeni, prije svega članice Udruge „Caspera“ – žena liječenih od karcinoma, te članice Udruge za palijativnu skrb Split, uz poznate Splićane iz javnog, kulturnog, poslovnog i sportskog života. Pomoć u organizaciji revije pružili su prijatelji iz Talijanske škole mode i dizajna Callegari te frizerskog salona Ljiljana i domaćina iz kavane Central na splitskoj Pjaci.

Opširnije: Humanitarna modna revija "Flamingo Christmas"

Gastroadvent u Splitu 2024. - treća adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
15 Prosinac 2024
Hitova: 553

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje  pale novinari elektroničkih medija, tiskanih medija, radio i TV kuća. Danas je upaljena 3. svijeća Gastroadventa 2024. u restoranu Mokoš ... 

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2024. - treća adventska svijeća

Ugljični otisak dalmatinskog ručka

Detalji
Gastroadvent u Splitu
13 Prosinac 2024
Hitova: 591

Zamislite prizor dalmatinskog ručka – mirisi svježe pečene ribe, maslinovo ulje koje sjaji na povrću uzgojenom na kamenitim poljima, čaša vina iz lokalnog vinograda. Ovo nije samo uživanje u hrani; to je priča o povijesti, tradiciji i ljubavi prema zemlji. No, jeste li se ikad zapitali kakav je ugljični otisak tog ručka?

Opširnije: Ugljični otisak dalmatinskog ručka

Gastroadvent u Splitu 2024. - druga adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
08 Prosinac 2024
Hitova: 477

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje  pale novinari elektroničkih medija, tiskanih medija, radio i TV kuća. Danas je upaljena 2. svijeća Gastroadventa 2024. u restoranu hotela Park. Svijeću su upalili novinari radija, a osoblje restorana Park na čelu s chefom Tonči Puljićem je pripremilo poseban menu na temu višnje maraske.

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2024. - druga adventska svijeća

Pogača od slane ribe

Detalji
Gastro priče
03 Prosinac 2024
Hitova: 737

Od svih tekstova na Skitopisima, najčitanija je gastro priča Slane srdele i slani inčuni pa me to to i potaklo da napišem i malo drugačiju priču na ovu temu, ovaj put posvećenu samo jednom jelu sa slanim srdelama ili inćunima: Pogači od slane ribe, ali i ovaj put s posebnim naglaskom na komišku inačicu tog jela prisutnog i u drugim zemljama Mediterana.

Opširnije: Pogača od slane ribe

Gastroadvent u Splitu 2024. - prva adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
01 Prosinac 2024
Hitova: 748

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena splitska manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje  pale novinari elektroničkih medija, tiskanih medija, radio i TV kuća. Danas je upaljena 1. svijeća Gastroadventa 2024. u restoranu Central hotela Santa Lucia na splitskoj Pjaci. Svijeću su upalili novinari Web portala, a osoblje restorana La luce je pripremilo poseban menu kojem je poveznica bila višnja maraska ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2024. - prva adventska svijeća

FIJET kongres 2024. - Što se na kruzeru jede?

Detalji
FIJET putopisi
26 Studeni 2024
Hitova: 572

Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T.  organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2024. godine kongres je bio malo drugačiji od uobičajenih. Održao se na kruzeru tijekom 4 dana krstarenja od Civitavechie do Marseilla. Ova druga reportaža posvećena je kruzero i to posebno njegovoj gastronomskoj ponudi ...

Opširnije: FIJET kongres 2024. - Što se na kruzeru jede?

Stranica 1 od 13

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Gastroadvent u Splitu
  • Biser mora i Grand Gourmet
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • Putopisi
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Prevođenje

hrbgcsdanlenfifrdeeliwhugaitmkplptroskslessv

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inčuni
  • Jadranske tune za japanske gurmane
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Ekologija - Feel it, don't kill it !
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze
  • Putopisi - Svjetionici Portugala
  • Putopisi: Krug Španjolskom - morski dio Hrvatskom Čigrom
  • Putopisi - Istanbul - 1. dio - Prvi susret s gradom

Posljednje objavljeni članci

  • Taste of Vitality (Okus vitalnosti) - Mali Lošinj
  • Biser mora 2025. - predavanje: Umjetna inteligencija u kulinarstvu i gastronomiji – što je novo u godinu dana?
  • 15 godina Gastroadventa u Splitu 2015. - 2024.g.
  • Gastroadvent u Splitu 2024. - četvrta adventska svijeća
  • Humanitarna modna revija "Flamingo Christmas"

YouTube kanal Skitopisa

YouTube kanal Skitopisa sa svim kratkim filmovima.

Copyrights

Copyright © 2025 Skitopisi. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatni softver objavljen pod GNU Općom Javnom Licencom.