Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 2856
Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Prva reportaža je bila posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a ova druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.
Read more: Školjka kunjka u biogradskom gastronautskom putopisu
Biogradski gastronautski putopisi - gastronautsko - turistička šetnja kraljevskim gradom Biogradom
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 1643
Turistička zajednica grada Biograda u suradnji s Gastronautima i 15-ak ugostitelja intenzivno radi na jačanju brenda grada i to posebno predstavljanju Biograda kao važne gastronomske destinacije. Što su postigli, predstavili su na gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom od 14 - 16. svibnja 2024.g. U restoranima grada Biograda predstavljene su brojne delicije, od kojih su posebno mjesto imale školjke kunjke i lokalni specijaliteti primljene s desertnim vinom prošekom kao začinom. Kako je bilo u Biogradu prikazati ćemo u dvije reportaže. Prva je posvećena gastronomsko - turističkoj šetnji gradom Biogradom, a druga školjkama kunjkama i njihovom mjestu u gastronomiji, posebno biiogradskog kraja.
Biser mora 2024. - natjecanja
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1136
Bisera mora je prije svega natjecanje mladih kuhara i konobara. Niti 2024.g. nije bila iznimka. Na natjecanju je sudjelovalo 600 sudionika iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Makedonije, Malte, Mauricijusa, Nizozemske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske.
Biser mora 2024. - radionice i prezentacije
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 997
Vrlo važan dio programa Bisera mora su i stručne radionice i prezentacije. Kao i svake godine bilo ih je puno, na različite teme, od Smoothie akademije, Otključavanjem okusa Brača do prezentacije vrhunskih viskija i rumova ...
Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 2354
Priča o butargi (svježoj ikri, ribljim jajima, kavijaru) je ista kao i priča o janječim tripicama. Ili ih voliš ili ne voliš. Trećega nema. Za one koji butargu vole najveći problem je pronaći je na ribarnici. U redovitoj prodaji je nema, pa eventualno možete naletiti na nju kod čistača ribe, bar na splitskoj peškariji, gdje to zanimanje još postoji. Prije par dana imao sam sreću i naletio na svježu butargu ...
Read more: Tjestenina s butargom - jednostavno jelo puno morskih okusa
Lastovski brudet od jastoga bez jastoga
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 650
Lastovo, možda jedini od otoka kojeg je, bar za sada mimoišlo ludilo turizma. Malo je daleko, pa je izvan tokova charter brodova, tako da u njegovim skrivenim uvalama uvijek ima dovoljno mijesta. Prije desetak godina u Uvali Mali Lago na otočiću Prežbi, blizu Pasadaura radio je mali OPG u kojem se, po povoljnim cijenama, mogla pojesti friška riba ulovljena te noći oko otoka Kopište. Jednom prilikom, domaćica nas je upitala da li bismo probali Lastovski brudet od jastoga bez jastoga ...
Gastroadvent u Splitu 2023. - četvrta adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 697
Jednomjesečno druženje posvećeno rogaču i dalmatinskoj kuhinji zaključili su novinari portala koji su upalili svijeću ljubavi. Gastroadvent u Splitu svojevrsna je fuzija nutricionizma, turizma i gastronomije koji je u svoje jednomjesečne projekte kroz sve ove godine uključio zaljubljenike u očuvanje mediteranskog stila života.
Read more: Gastroadvent u Splitu 2023. - četvrta adventska svijeća
Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 5943
Bliži se Badnjak, u Dalmaciji nezamisliv bez bakalara, a u dućanima cijene bakalara divljaju. Kako tome doskoćiti pa za puno, puno manje novca napraviti izvrsno jelo koje je dostojna zamjena za bakalar? Naravno nije isto, ali je uvijek dobro probati i nešto novo, a pogotovo ako se uz i potroši puno manje ...
Read more: Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar
Gastroadvent u Splitu 2023. - treća adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 571
Novinari četrnaestu godinu zaredom donose svjetlo u grad podno Marjana, a ovu nedjelju svijeću na gastroadventskom vijencu pale novinari TV postaja u restoranu Mandrach. Gastroadvent u Splitu svojevrsna je fuzija nutricionizma, turizma i gastronomije koji je u svoje jednomjesečne projekte kroz sve ove godine uključio zaljubljenike u očuvanje mediteranskog stila života.
Read more: Gastroadvent u Splitu 2023. - treća adventska svijeća
Grčka hrana u starogradskom polju
- Detalji
- Foto reportaže
- Hitova: 596
U petak 15.12.2024.g. u Dominikanskom samostanu u Starom Gradu na Hvaru održana je promocija 2. dijela kuharice "Grčka hrana u starogradskom polju" ...
Gastroadvent u Splitu 2023. - druga adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 586
Drugu adventsku svijeću mira Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u Osnovnoj školi Ravne njive novinari radija, ovaj put u malo drugačijem, veselom okruženju uz puno, puno djece Osnovne škole Ravne njive koja je nakon manifestacije paljenja druge svijeće nastavila s dobrotvornim druženjem Božićne bajke za splitsku udrugu Anđeli.
...
Read more: Gastroadvent u Splitu 2023. - druga adventska svijeća
Stranica 1 od 12