Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2014. do 2023.g.
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 594
Gastroadvent u Splitu je jedinstvena manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima sdventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje pale novinari tiskanih medija, elektroničkih medija, radio i TV kuća. Kako su izgledali adventski vijenci od 2014. godine prikazuje ova naša kratka reportaža, a kako je bio na Gastroadventima možete naći u rubrici Gastroadvent u Splitu.
Opširnije: Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2014. do 2023.g.
Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća
- Detalji
- Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 639
Prvu adventsku svijeću nade prve adventske nedjelje Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u restoranu Laf! novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu već 14 godina promovira mediteranski način prehrane. Druženje prve adventske nedjelje bilo je u znaku rogača i spomena na kultnu Dalmatinsku kuharicu koja je prva promovirala Mediteranski način prehrane ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća
Grand Gourment 2023
- Detalji
- Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 247
IX. „Grand Gourmet“ održan je od 14. - 18.11.2023. Split & Podstrana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija i pod pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i općine Podstrana te drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Latvije, Ukrajna, Latvija, Ukrajna, Nizozemske, Australije i drugi. Ovim natjecanjima, edukacijama, master classovima, radionicama i okruglim stolovima željelo se naglasiti kako ova manifestacija uspješno unapređuje struku i predstavlja nove generacije profesionalaca.
Eseji o kuhanju - Janjeće tripice
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 1884
Janjeće tripice, kao i razna druga nestandardna jela, ili voliš ili ne voliš, u duhu Aristotela 'tertim non datur' - nema trećega. U Dalmaciji su danas, za veliki broj sladokusaca, posebni specijalitet, a nekada su bile hrana siromašnih. Kako ih skuhati prikazati ćemo u kratkoj reportaži.
Daruvarski gastronomski putopisi - ostali elementi
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 545
Osim po 5-om i 6-om elementu o kojima smo pisali u prethodnim reportažama, Daruvar ima još puno zanimljivih elemenata. Neke od njih smo i upoznali tijekom daruvarskog druženja Gastronauta ...
Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - ostali elementi
Daruvarski gastronomski putopisi - 5i - element
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 1024
Daruvar je, osim po 6-om elementu o kojem smo pisali u prethodnoj reportaži, poznat i po 5-om elementu, poznatom craft pivu koje je u okviru projekta 6-i element sljubljivano s jelima koja jačaju imunitet, pogodna su za sportaše ili su tipična za daruvarski kraj.
Daruvarski gastronomski putopisi - 6i-element
- Detalji
- Gastronauti
- Hitova: 1676
U Daruvaru je prezentiran projekt 6-i element, projekt kojeg provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima. Oko njega su se okupili svi daruvarski ugostitelji te osmislili svoje gastronomske interpretacije tema: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše i Daruvarske parove.
Nedjeljni ručak chefice Vesne Miletić
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 493
U restoranu Zrno soli u nedjelju 8.10.2023., u okviru festivala Taste of Mediterrean kuhala je poznata chefica Vesna Miletić iz zagrebačkog restorana Tač ...
Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije
- Detalji
- Gastro reportaže
- Hitova: 401
U Split se od 4. do 8. rujna 2023.g. po 11. put održava manifestacija Taster the Mediterranean - http://www.tastethemediterranean.eu/hr/ . 30 vrhunskih stranih i domaćih šefova kuhaju u brojnim splitskim restoranima mediteranske delicije.
Opširnije: Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije
Mladen Šutej - in memoriam
- Detalji
- Ostalo
- Hitova: 927
2. listopade 2023.g. napustio nas je u 78 godini Mladen Šutej, veliki jedriličar, pisac, autor reportaža, čovjek koji je otvorio potpuno novo poglavlje hrvatskog i svjetskog jedrenja. Mladen Šutej je plovio na tri broda Hir 2 (6,5 m), Hir 3 (10 m) i Hrvatska čigra (19,8 m), a u svojim plovidbama je 6 puta Atlantik (jednom solo kao drugi Hrvat u povijesti nakon kapetana Nikole Primorca), dva puta Pacifik (jednom solo kao prvi Hrvat u povijesti) , jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku. Ukupno je prejedrio oko 230.000 milja, što je ekvivalent 7 puta oko svijeta. Napisao je 8 knjiga (Priče s oceana. Život pod jedrima, Taktike na olujnom moru, Na rubovima svijeta, Jedrilicom oko Cape Horna, Izazov Atlantik, Ocean i druge priče i Čigra i ja) , bio glavni urednik i koautor (Šutej, Stipaničev, Miloš, Gerovac, Ilić) Nautičkog peljara Jadrana, priredio je stotinjak reportaža, a u suradnji s televizijama snimio i realizirao 35 dokumentarnih emisija o ekspedicijama Arktik - Antartik i Čigrom oko svijeta. Sve se to može pronaći na stranicama www.mladensutej.com , a Mladen je autor i virtualne Škole jedrenja Mladen Šutej .
Hobotnica u žalu Nikše Ivičevića Bukare
- Detalji
- Gastro priče
- Hitova: 1379
Na Biseru mora 2023. zadnjeg dana događanja Nikša Ivičević Bukara iz konobe Bukara iz mjesta Drvenika, malog turističkog mjesta malo južnije od Makarske, oduševio je sve prisutne svojom Hobotnicom u žalu ...
Stranica 2 od 12