Biser mora 2003. - Radionice
- Detalji
- Kategorija: Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1025
Kao i svake godine na Biseru mora, uz natjecanja vrlo važan dio programa su i stručne radionice. Bilo ih je puno, na različite teme, od Putovanja Italijom, Otključavanjem okusa Brača do slavne Nikšine Hobotnice u žalu i prezentacije nove ponude Centaurusa ...
Gastroadvent u Splitu 2022. - 4. adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 724
Četvrtu adventsku svijeću ljubavi četvrte adventske nedjelje 2022.g., zapalili su na Šperunu novinari televiuzijskih kuća. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteranski način prehrane. Ovogodišnje druženje započeli smo pričom o boru i grahoricama, a konobe sa Šperuna - Konoba Marjan, Trattoria Tinel i Konoba Dujkin dvor na tu su temu za završni Gastroadvent pripremili niz delicija ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 4. adventska svijeća
Gastroadvent u Splitu 2022. - 3. adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 706
Treću adventsku svijeću radosti treće adventske nedjelje 2022.g., zapalili su u restoranu Zora bila na splitskim Bačvicama novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteranski način prehranue kojije ugrožen tragovima globalizacije i neodgovornim ponašanjem stanovnika naše jedine planete.
Izgubili smo kroz proteklo vrijeme brojne biljne i životinjske vrste lošim gospodarenjem i krivi smo za promjene koje mijenjaju temelje mediteranskog načina prehrane ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 3. adventska svijeća
Bara - zvijezda ovogodišnjeg Gastroadventra u Splitu
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 756
Manifestacija Gastroadvent u Splitu svake je godine posvećena nakim tradicionalnim namirnicama i jelima dalmatinske kuhinje. Ove se godine nutricionistica Olja Martinić odlučila za suhe mahunarke i žitarice koje su još od grčkog doba temelj prehrane ovih krajeva. Jedno od jela koje je bilo zvjezda diosadašnje dvije ovogodišnje nedjelje Gastroadventa svakako je tradicionalno jelo bara koje se kuhalo u Dalmaciji baš u ovo doba, a posebno za sv. Barbaru i to podjednako na otocima, uz obalu i u zagorskim djelovima Dalmacije.
Opširnije: Bara - zvijezda ovogodišnjeg Gastroadventra u Splitu
Gastroadvent u Splitu 2022. - 2. adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 643
Drugu adventsku svijeću pomirilica ili betlehemsku svijeću koja označava mir druge adventske nedjelje 2022.g., zapalili su u hotelu Ambasador u Splitu novinari radio postaja. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteransku prehranu i uz podršku novinara dijel znanja i vještine. Vrijeme je povećanog interesa za sport a tako je bilo i kroz povjest. U Antičko doba slavljeni su sportaši o čemu svjedoče brojne skulpture. Borce su zvali Ječmeni ljudi. Imali su pokrovitelje tj sponzore koji su brinuli o njihovom zdravlju i prehrani. Upravo je ječam, zob i proso a posebno ječam bio u svakodnevnom jelovniku ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 2. adventska svijeća
Gastroadvent u Splitu 2022. - 1. adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastroadvent u Splitu
- Hitova: 786
Svijeću nade i vjere prve adventske nedjelje 2022.g., zapalili su u bistro baru Splitska Coffee & Co. u Splitu novinari Web portalauz predstavnike turističkih zajednica i Splitsko-dalmatinske županije. Gastroadvent u Splitu desetljećima promovira mediteransku prehranu i uz podršku novinara dijel znanja i vještine. Zahvaljujući arheolozima, koji modernim tehnologijama otkrivaju stoljećima skrivana nalazišta prepuna tragova, osmišljen je ovogodišnji program manifestacije. Tragovi koji ukazuju na prehranu naših predaka ove godine u centar stavljaju namirnice kao što su leća, proso, ječam, prapšenica ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2022. - 1. adventska svijeća
Grand Gourmet 2022. - Natjecanja
- Detalji
- Kategorija: Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 794
Grand Gourmet je međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista i restorana, koje se događa 8. put, koje organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija uz uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Turističke zajednica grada Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore te brojnih partnera.
Grand Gourmet 2022. - Radionice
- Detalji
- Kategorija: Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 1014
Grand Gourment 2022. je imao i vrlo bogati program master classova, radionica i okruglih stolova.
Egipat nakon 10 godina
- Detalji
- Kategorija: FIJET putopisi
- Hitova: 194
Svake godine svjetska udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu F.I.J.E.T. organizira godišnji kongres u drugoj zemlji domaćina. Ove 2022. godine to bio Egipat, 10 godina nakon prethodnog kongresa u Egiptu 2012.g. Impresije iz Egipta, 10 godina poslije, prikazati će ova foto reportaže.
Otključavanje okusa otoka Brača
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 1128

Turistička zajednica Supetra jedna je od najaktivnijih turističkih zajednica koja inovativnim programima nastoji privuči što više gostiju u Supetar i na otok Brač, ali i gostima što više približiti sve njegove čari. Tako je i ove godine ekipa TZ Supetar na čelu s Ivom Cvitanić osmislila slogan 'Otključaj doživljaj' otključavanjem otoka Brača sa četiri ključa. Prošlog je tjedna otljučan jedan od njih - ključ okusa na manifestaciji Otključavanje okusa otoka Brača.
Biser mora 2022. - radionice
- Detalji
- Kategorija: Biser mora i Grand Gourmet
- Hitova: 562

XVII. Bisera mora, ove godine posebno nazvan 'fish edition' održao se od 8.travnja do 12. travnja 2022.g. u Svpetvrs Resortu na otoku Braču, Jedno od najvećih kuharskih natjecanja i gastronoimskog festivala u ovom dijelu Europe u Supetru se redovito održava od 2010. godine u organizaciji međunarodne udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu. Osim natjecanja važan dio Bisera mora su i radionice. I ovaj put su bile raznovrsne ...
Stranica 2 od 11