SKITOPISI

  1. Nalazite se ovdje:  
  2. Naslovnica

Biser mora 2019. - priprema rižota

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
16 Travanj 2019
Hitova: 3156
supetar 2019 3 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Juniori i seniori se natječu u nekoliko kategorija: Riba, Janjetina, Piletina, Jaja i što je meni posebno zanimljivo Rižoto, pa krećemo od toga.

Opširnije: Biser mora 2019. - priprema rižota

Biser mora 2019 - na mladima svijet ostaje

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
15 Travanj 2019
Hitova: 2476
supetar 2019 6 0

Biser mora je najveće kulinarsko natjecanje u Hrvatskoj koje na početku turističke sezone, obično koncem ožujka, u Supetar na otoko Braču dovede nekoliko stotina profesionalnih kuhara, od najmlađih koji se prvi put natječu na međunarodnim natjecanjima, do iskusnih seniora. Kao i svake godine Biser mora  2019. je bio zanimljiva što ćemo i pokazati kroz nekoliko foto reportaža. Kranimo s najmlađima. Na njima ipak svijet (i kuhinje) ostaju ...

Opširnije: Biser mora 2019 - na mladima svijet ostaje

Goût de France u restoranu Zora bila u Splitu

Detalji
Gastro priče
25 Ožujak 2019
Hitova: 3307

Uvod

Glavna večera ovog petog izdanja projekta Goût de France (Dobra Francuska) koji se održao na prvi dan proljeća u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, imala je za cilj okupiti 5000 chefova na 5 kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. I Split se ove godine uključio sa četri restorana. Mi smo bili u Zori biloj ...

Opširnije: Goût de France u restoranu Zora bila u Splitu

Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene

Detalji
Gastro priče
14 Ožujak 2019
Hitova: 4855

zeleni rucak 0

Danas se u Splitu u restoranu 'Zora bila' dogodio dan D za gastronomsku scenu ne samo Splita, već i cijele Hrvatske. U suradnji nutricionistice Olje Marinić i kuharskog i bračnog para  Sandre i Dane, dogodilo se posebno gastronomsko događanje - tematski ručak - 50 nijansi zelene ...

Opširnije: Dan D za gastronomsku scenu Hrvatske - 50 nijansi zelene

IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera

Detalji
Gastro reportaže
22 Veljača 2019
Hitova: 3413

 IKKER 2 00

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019. Osim natjecanja profesionalaca, na IKER-u 2019. bilo je i radionica i natjecanja kuhara amatera ...

Opširnije: IKKER 2019. - Centaurus, Kali tuna i natjecanje amatera

IKKER 2019. - Natjecanje najboljih kuhara regije

Detalji
Gastro reportaže
22 Veljača 2019
Hitova: 3824

 

IKKER 1 00

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije na petom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2019.

Opširnije: IKKER 2019. - Natjecanje najboljih kuhara regije

Dioklecijanova amfora 2018. - Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija

Detalji
Gastro reportaže
18 Siječanj 2019
Hitova: 4136

jozin rizot 0

I ove se godine održala Dioklecijanova amfora 2018., natjecanje natjecanje kuhara  u organizaciji SKMER-a (Udruge šefova kuhinje mediteranskih i europskih regija) koje okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske. Uz natjecanje profesionalnih mladih kuhara na Dioklecijanovoj amfori već se tradicionalno natječu i predstavnici medija u pripremi tradicionalnih dalmatinskih jela. Ove je godine tema bila rižoto od kozica. Ekipa Skitopisa je i ove godine sudjelovala s Josipovim posebnim receptom ...

Opširnije: Dioklecijanova amfora 2018. - Josipov rižoto od kozica, sušenih poma i pistacija

Blagdanska juha moje mame

Detalji
Gastro priče
26 Prosinac 2018
Hitova: 5033

blagdanska 0

Moja je mama Ana tradicionalno za božićne blagdane kuhala posebnu blagdansku juhu s luganigama, pa sam nastavio tu tradiciju. Kako se kuha pogledajte u kratkoj gastro priči ...

Opširnije: Blagdanska juha moje mame

Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
24 Prosinac 2018
Hitova: 4954

gastroadvent 4 0

GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila četvrta svijeća ljubavi u kultnoj splitskoj piceriji, a danas i restoranu Galija ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - četvrta adventska svijeća

Novo mjesto za vinoljubce i mesoljubce u Splitu - WineBox i WhyBeef

Detalji
Foto reportaže
22 Prosinac 2018
Hitova: 7405

Winebox 0

Split je dobio novo mjesto za ljubitelje vina, dobre govedine, velebitskih tartufa i proizvoda od crnih slavonskih svinja ...

Opširnije: Novo mjesto za vinoljubce i mesoljubce u Splitu - WineBox i WhyBeef

Gastroadvent u Splitu 2018 - treća adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
16 Prosinac 2018
Hitova: 4734

Gastroadvent 2018 3 0

GASTOADVENT (NI)JE LUK I VODA naziv je ovogodišnjeg Gastroadventa u Splitu, sada već tradicionalnog splitskog događanja u vrijeme Adventa. Na ideju nutricionistice Olje Martinić, ovogodišnji Gastroadvent ima za cilj ukazati na važnost konzumacije luka i vode te njihovu ulogu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. Ove se nedjelje palila treća svijeća u Muzeju grada Splita ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2018 - treća adventska svijeća

Stranica 9 od 15

  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Gastroadvent u Splitu
  • Biser mora i Grand Gourmet
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • Putopisi
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Iz arhive Morskog prasca
  • Zašto Skitopisi

Prevođenje

hrbgcsdanlenfifrdeeliwhugaitmkplptroskslessv

Posljednje objavljeni članci

  • Slavimo život - donatorska modna revija Šime Kovačevića
  • Gastroadvent u Splitu 2025. - Donacija Sardine iz Postira Kliničkom bolničkom centru Split
  • Usputni susreti - Blown Away Too
  • Gastroadvent u Splitu 2025. - treća adventska svijeća
  • Gastroadvent u Splitu 2025. - druga adventska svijeća

YouTube kanal Skitopisa

YouTube kanal Skitopisa sa svim kratkim filmovima.

Copyrights

Copyright © 2025 Skitopisi. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatni softver objavljen pod GNU Općom Javnom Licencom.