SKITOPISI

  1. Nalazite se ovdje:  
  2. Naslovnica

Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2010. do 2024.g.

Detalji
Gastroadvent u Splitu
05 Prosinac 2023
Hitova: 862

vijenac 0

Gastroadvent u Splitu je jedinstvena manifestacija po zamisli nutricionistice Olje Martinić tijekom koje se u četiri adventske nedjelje promoviraju splitski restorane s ponudom adventskih jela i upoznaju adventski običaje različitih zemalja, te promoviraju zdrave mediteranske namirnice. Posebno mjesti zauzima adventski vijenac čije svijeće, tijekom četiri adventske nedjelje  pale novinari tiskanih medija, elektroničkih medija, radio i TV kuća. Kako su izgledali adventski vijenci od 2014. godine prikazuje ova naša kratka reportaža, a kako je bio na Gastroadventima možete naći u rubrici Gastroadvent u Splitu.

Opširnije: Adventski vijenci Gastroadventa u Splitu od 2010. do 2024.g.

Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća

Detalji
Gastroadvent u Splitu
04 Prosinac 2023
Hitova: 870

Gastroadvent 2003 1 0

Prvu adventsku svijeću nade prve adventske nedjelje Gastroadventa u Splitu 2023.g., zapalili su u restoranu Laf! novinari tiskanih medija. Gastroadvent u Splitu već 14 godina promovira mediteranski način prehrane. Druženje prve adventske nedjelje bilo je u znaku rogača i spomena na kultnu Dalmatinsku kuharicu koja je prva promovirala Mediteranski način prehrane  ...

Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2023. - prva adventska svijeća

Grand Gourment 2023

Detalji
Biser mora i Grand Gourmet
20 Studeni 2023
Hitova: 407

Grand gourment 2023 0

IX. „Grand Gourmet“ održan je od 14. - 18.11.2023. Split & Podstrana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija i pod pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita i općine Podstrana te drugih partnera. Na festivalu su sudjelovali ugostiteljski djelatnici, predavači, učenici i strukovni nastavnici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Latvije, Ukrajna, Latvija, Ukrajna, Nizozemske, Australije i drugi. Ovim natjecanjima, edukacijama, master classovima, radionicama i okruglim stolovima željelo se naglasiti kako ova manifestacija uspješno unapređuje struku i predstavlja nove generacije profesionalaca.

Opširnije: Grand Gourment 2023

Eseji o kuhanju - Janjeće tripice

Detalji
Gastro priče
08 Studeni 2023
Hitova: 3029

janjece 0

Janjeće tripice, kao i razna druga nestandardna jela, ili voliš ili ne voliš, u duhu Aristotela 'tertim non datur' - nema trećega. U Dalmaciji su danas, za veliki broj sladokusaca, posebni specijalitet, a nekada su bile hrana siromašnih. Kako ih skuhati prikazati ćemo u kratkoj reportaži.

Opširnije: Eseji o kuhanju - Janjeće tripice

Daruvarski gastronomski putopisi - ostali elementi

Detalji
Gastronauti
31 Listopad 2023
Hitova: 787

daruvar 3 0

Osim po 5-om i 6-om elementu o kojima smo pisali u prethodnim reportažama, Daruvar ima još puno zanimljivih elemenata. Neke od njih smo i upoznali tijekom daruvarskog druženja Gastronauta ...

Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - ostali elementi

Daruvarski gastronomski putopisi - 5i - element

Detalji
Gastronauti
31 Listopad 2023
Hitova: 1215

daruvar 2 0

 Daruvar je, osim po 6-om elementu o kojem smo pisali u prethodnoj reportaži, poznat i po 5-om elementu, poznatom craft pivu koje je u okviru projekta 6-i element sljubljivano s jelima koja jačaju imunitet, pogodna su za sportaše ili su tipična za daruvarski kraj.

Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - 5i - element

Daruvarski gastronomski putopisi - 6i-element

Detalji
Gastronauti
31 Listopad 2023
Hitova: 2138

daruvar 1 0

 U Daruvaru je prezentiran projekt 6-i element, projekt kojeg provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima. Oko njega su se okupili svi daruvarski ugostitelji te osmislili svoje gastronomske interpretacije tema: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše  i Daruvarske parove.

Opširnije: Daruvarski gastronomski putopisi - 6i-element

Nedjeljni ručak chefice Vesne Miletić

Detalji
Gastro priče
08 Listopad 2023
Hitova: 678

 zrno vesna 0

U restoranu Zrno soli u nedjelju 8.10.2023., u okviru festivala Taste of Mediterrean kuhala je poznata chefica Vesna Miletić iz zagrebačkog restorana Tač ...

Opširnije: Nedjeljni ručak chefice Vesne Miletić

Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije

Detalji
Gastro reportaže
05 Listopad 2023
Hitova: 571

taste 0

 U Split se od 4. do 8. rujna 2023.g. po 11. put održava manifestacija Taster the Mediterranean - http://www.tastethemediterranean.eu/hr/ . 30 vrhunskih stranih i domaćih šefova kuhaju u brojnim splitskim restoranima mediteranske delicije. 

Opširnije: Taste of Mediterranean 2023 - otvaranje manifestacije

Mladen Šutej - in memoriam

Detalji
Ostalo
05 Listopad 2023
Hitova: 1665

sutej velika 2

2. listopade 2023.g. napustio nas je u 78 godini Mladen Šutej, veliki jedriličar, pisac, autor reportaža, čovjek koji je otvorio potpuno novo poglavlje hrvatskog i svjetskog jedrenja.  Mladen Šutej je plovio na tri broda Hir 2 (6,5 m), Hir 3 (10 m) i Hrvatska čigra (19,8 m), a u svojim plovidbama je 6 puta Atlantik  (jednom solo kao drugi Hrvat u povijesti nakon kapetana Nikole Primorca), dva puta Pacifik (jednom solo kao prvi Hrvat u povijesti) , jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku. Ukupno je prejedrio oko 230.000 milja, što je ekvivalent 7 puta oko svijeta. Napisao je 8 knjiga (Priče s oceana. Život pod jedrima, Taktike na olujnom moru, Na rubovima svijeta, Jedrilicom oko Cape Horna, Izazov Atlantik, Ocean i druge priče i Čigra i ja) , bio glavni urednik i koautor (Šutej, Stipaničev, Miloš, Gerovac, Ilić) Nautičkog peljara Jadrana, priredio je  stotinjak reportaža, a u suradnji s televizijama snimio i realizirao 35 dokumentarnih emisija o ekspedicijama Arktik - Antartik i Čigrom oko svijeta. Sve se to može pronaći na stranicama www.mladensutej.com , a Mladen je autor i virtualne Škole jedrenja Mladen Šutej .

Opširnije: Mladen Šutej - in memoriam

Hobotnica u žalu Nikše Ivičevića Bukare

Detalji
Gastro priče
01 Travanj 2023
Hitova: 1654

hobotnica 0

Na Biseru mora 2023. zadnjeg dana događanja Nikša Ivičević Bukara iz konobe Bukara iz mjesta Drvenika, malog turističkog mjesta malo južnije od Makarske, oduševio je sve prisutne svojom Hobotnicom u žalu ...

Opširnije: Hobotnica u žalu Nikše Ivičevića Bukare

Stranica 4 od 14

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Izbornik

  • Naslovnica
  • Gastro priče
  • Gastro reportaže
  • Gastronauti
  • Gastroadvent u Splitu
  • Biser mora i Grand Gourmet
  • Škola brodskog kuhanja
  • Foto reportaže
  • Putopisi
  • FIJET putopisi
  • 5 do 12
  • Zašto Skitopisi

Prevođenje

hrbgcsdanlenfifrdeeliwhugaitmkplptroskslessv

Najčitanije

  • Eseji o kuhanju - Slane srdele i slani inćuni
  • Jadranske tune za japanske gurmane
  • Eseji o kuhanju - Bakalar III dio
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Marina Frapa
  • Rogoznički gastronomski putopisi - Rogoznica
  • Aljaška kolja - dobra i jeftina zamjena za skupi bakalar
  • Ekologija - Feel it, don't kill it !
  • Šibenski brudet od bakalara na način tete Joze
  • Putopisi - Svjetionici Portugala
  • Putopisi: Krug Španjolskom - morski dio Hrvatskom Čigrom

Posljednje objavljeni članci

  • Manifestacija Faros na tanjuru u Starom Gradu na Hvaru
  • Faros na tanjuru u Starom Gradu na Hvaru - predstava 1. Gimnazije Split
  • Srdele i inćuni na buzaru
  • Austrijsko - dalmatinska večer u restoranu novog splitskog hotela Akademis-Fit Split
  • Vinski podrum 2025. se ponovo vratio u Dioklecijanove podrume

YouTube kanal Skitopisa

YouTube kanal Skitopisa sa svim kratkim filmovima.

Copyrights

Copyright © 2025 Skitopisi. Sva prava zadržana.
Joomla! je besplatni softver objavljen pod GNU Općom Javnom Licencom.