Večer tartufa u restoranu Kadena
- Detalji
- Kategorija: Gastro priče
- Hitova: 3257
Ima li većeg afrodizijaka od tartufa? restoran kadena je imao to na umu organiziravši u suradnji sa Zigante tartufi i Medea vinima večer tartufa ...
Adriatic Gastro Show 2018 -kuharske prezentacije
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 3831
Međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show koji se po četvrti put održava u Splitu. Osim izlagačkog dijela, kao i uvjek na Adriatic gastro Show, bogat je i popratni program, a posebno kuharske prezentacije ...
IKKER 2018 - konferencija za tisak
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 2369
Četvrto izdanje Interregionalnog kupa kuhara europskih regija - IKKER 2018 u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) dovodi u Makarsku deset vrhunskih chefova koji su na raznim natjecateljima u svojim državama osvojili prva mjesta i ovim se bore za titulu "najboljeg kuhara regije". Danas je u prostorijama ŠKMER-a bila konferencija za tisak ...
Prva tematska večer Nikole Eterovića u restoranu Kadena
- Detalji
- Kategorija: Foto reportaže
- Hitova: 2411
U Splitu je u tijeku kuharski prelazni rok, a jedan od prelaza je dolazah chefa Nikole Eterovića u restoran Kadena.
Opširnije: Prva tematska večer Nikole Eterovića u restoranu Kadena
Gastroadvent u Splitu 2017 - četvrta adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 3217
Ovogodišnji Gastroadvent u znaku je masline i kamilice. Ove dvije posebne biljke cvjetaju u ljeto, cvjetovi su im bijele boje. Kod masline koristimo plod dok kod kamilice koristimo cvijet. Samo u Gastroadventu spojene su ove dvije biljke koje po znanstvenim tvrdnjama: umanjuj upalne procese; umiruje; otklanja grčeve; smanjuje povišen kolesterol; detoksicira ... Četvrtu adventsku svijeću na splitskom gastro-adventskom vijencu zapalili su novinari radio postaja, na sunčani Badnjak, 24. prosinca 2017. godine u 14 sati u prestižnom restoranu Zrno Soli ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2017 - četvrta adventska svijeća
Dioklecijanova amfora 2017
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 3829

Dioklecijanova amfora je natjecanje kuhara koje se održava u Splitu u organizaciji SKMER-a (Udruge šefova kuhinje mediteranskih i europskih regija) i okuplja kuhare iz svih djelova Hrvatske. Ove su se godine uz natjecanje profesionalnih kuhara, i amaterski kuhari, predstavnici medija takmičili u kuhanju gregade ...
Gastroadvent u Splitu 2017. - Treća adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 3886
Ovogodišnji Gastroadvent u znaku je masline i kamilice. Ove dvije posebne biljke cvjetaju u ljeto a koristimo ih cijelu godinu. Uz njih smo zdraviji ali i ljepši. Nutrijenti iz maslinovog ulja i eterično ljekovito ulje kamilice su potvrđeno blagotvorni za ljudski organizam. Treću adventsku svijeću na splitskom gastro-adventskom vijencu zapalili su novinari televizijskih kuća, treće adventske nedjelje, 17. prosinca 2017. godine u 12 sati u prestižnom hotelu Vestibul Palace ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2017. - Treća adventska svijeća
Gastroadvent u Splitu 2017. - Druga adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 4724
Ovogodišnji Gastroadvent u Splitu u znaku je masline i kamilice. Iako neobičan spoj ljekovitog bilja i maslinovog ulja, zapravo u potpunosti iskazuje spoj nutricionizma i gastronomije. Danas su drugu adventsku svijeću u novom hotelu Marvie posvećenom zdrastvenom turizmu upalili novinari tiskanih medija potpomugnuti članovima FIJET-a, a mladi chef hotela Marvie Martin Nane Grubiša pripremio je izuzetna jela s kamilicom i maslinama ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2017. - Druga adventska svijeća
Gastroadvent u Splitu 2017. - Prva adventska svijeća
- Detalji
- Kategorija: Gastro reportaže
- Hitova: 3178
Ovogodišnji Gastroadvent u Splitu u znaku je masline i kamilice. Iako neobičan spoj ljekovitog bilja i maslinovog ulja, zapravo u potpunosti iskazuje spoj nutricionizma i gastronomije. Danas su prvu adventsku svijeću na Trgu masline koji je za ovaj Advent napravljen na splitskim Prokurativama upalili novinari portala, a ugostitelji udruženi u Gastro Get (Uje oil bar, O'Zlata, Mazzgoon i Galerija bar) predstavili su jela s kamilicom i maslinom koja se cijelo vrijeme Adventa mogu kušati i u njihovim restoranima ...
Opširnije: Gastroadvent u Splitu 2017. - Prva adventska svijeća
Tišnjanski gastronomski putopisi - Skradinski buk
- Detalji
- Kategorija: Gastronauti
- Hitova: 3410
Prvo jesensko studijsko druženje Gastronauta održalo se početkom studenog uz suorganizaciju TZ Tisno, Općine Tisno, hotel restorana Borovnik, TZ općine Murter-Kornati, Nacionalni park Kornati i Nacionalni park Krka te restorani Boba, Fešta na Opatu i Krka Belvedere. Treći se dio bavi rijekom Krkom, skradinskim bukom i pripremom jela ispod peke.
Opširnije: Tišnjanski gastronomski putopisi - Skradinski buk
Tišnjanski gastronomski putopisi - Kornati
- Detalji
- Kategorija: Gastronauti
- Hitova: 4486
Prvo jesensko studijsko druženje Gastronauta održalo se početkom studenog uz suorganizaciju TZ Tisno, Općine Tisno, hotel restorana Borovnik, TZ općine Murter-Kornati, Nacionalni park Kornati i Nacionalni park Krka te restorani Boba, Fešta na Opatu i Krka Belvedere. Drugi dio je posvećen Kornatima i kornatskoj gastronomiji.
Stranica 6 od 9