U restoranu Zrno soli u nedjelju 8.10.2023., u okviru festivala Taste of Mediterrean kuhala je poznata chefica Vesna Miletić iz zagrebačkog restorana Tač. Pripremila je pravi domaći nedjeljni ručak, naravno s dodirom vrhunske chefice, dobitnice trofeja Chef tradicijske kuhinje Gault&Millau Croatia. Što je zagrebačka šefica pripremila za goste restorana Zrno soli u našoj kratkoj foto reportaži.
Chefica Vesna Miletić (desno) u razgovoru s nutriciuonisticom Oljom Martinić.
Po izboru chefice nedjeljni ručak je počeo s gusjom paštetom po receptu iz 1920.g. od nešopanig gusaka, uz zapečeni domaći sir i ...
izbor istarskih salama, nekih i s tartufima, istarske pancete, ukiseljeni listovi kapara, kapulice.
Nakon toga je slijedio izbor od krem juhe od zapečene buče s pečenim bučinim sjemenkama ili ...
izvrsna istarska maneštra s posebnim dodirom chefice.
Slijedila su klasične nedjeljne pečenke - pečena teletina s krumpirima ...
pečeni pivac s mlincima.
Složeno na tanjuru uz hrskavu zelenu salatu to je izgledalo ovako.
I na kraju za desert klasični štrudli od jabuka, šljiva i smokava.
Ručak je bio izvrstan, a chefica je obukla i prigodnu majicu.