Hotel Nautica u Novigradskoj Marini
Klub Gastronaut je za prvu jesensku gastronomsku destinaciju godine 2013. odabrao Istru i to područje oko Novigrada i Umaga. Druga postaja je bila restoranNavigare i hotel Nautica u Novigradskoj Marini . Večer je započela degistacijom likera Chartreuse iz samostana Chartreuse u Francuskoj, likera koji je pio i Miroslav Krleža, a koga u Hrvatskoj distribuira tvrtka Vitis O&N, nastavila se večerom na temu Vanilija i skiperski specijaliteti, te završila degustacijom vrsnih rumova tvrtke Vitis O&N . Domaćica je bila direktorica hotela Suzana Vrtičević Tica, a kuharska zvijezda Robert Marenjak, šef kuhinje restorana Navigare i sam član kluba Gastronaut. U predstavljanju jela Robert je istaknuo da je posebnost vanilije njena aroma i ljekovita svojstva. Vanilija djeluje opuštajuće, ali je i jaki antioksidans. Robert ju je sljubio s ribljim specijalitetima što je bio poseban pogodak. Uz vrsna jela poslužena su vina vinarije Daruvar Badel 1862, vinarije Josić, vinarije Buhać i vinarije Cattunar.
Zalazak sunca u marini Novigrad.
Prezentacija likera Chartreuse iz samostana Chartreuse u Francuskoj, likera koji je pio i Miroslav Krleža, a koga u Hrvatskoj distribuira tvrtka Vitis O&N.
Prezentacija likera Chartreuse
O restoranu Navigare Budimir Žižović s Radio Pule.
Restoran Navigare ima sve, pa čak i roštilj s pekom.
Šef kuhinje restorana Navigare Robert Marenjak koji je osmislio gastronomsku feštu.
Robert Marenjak o jelima koja će se poslužiti.
Salata s kapešantom i maslinovim uljem s vanilijom uz Graševinu Daruvar 2012. Badel 1862.
Marinirani carpaccio brancina u soku naranče, limete i vanilije uz Sauvignon Daruvar 2012 Badel 1862.
Restora Navigare u Novigradu i gastronomska fešta na temu vanilije.
Juha od dagnji sa šafranom uz Savignon 2012. Josić.
File lososa s finom kremom graška i korjena peršina poprskan maslinovim uljem s vanilijom uz Chadonnay 2012. Cattunar.
Punjeni file brancina na posteljici od koromača uz Malvaziju 2012. Cattunar.
Meringua punjena voćem uz Traminac 2011. Buhać.
I na kraju degustacija finih rumova (neki su bili i 25 godina stari) koje zastupa tvrtka Vitis O&N .
Večera u restoranu Navigare je bila morska zato što cijeli Novigrad odiše morem i morskim specijalitetima ...
... koje love brojni ribarski brodovi smješteni u Novigradskoj luci.