Otok Hvar je sigurno najljepši u proljeće dok još nema turističke gužve. Zamislite praznu hvarsku luku, ispijanje jutarnje kave u polupraznim kafićima i pažnju koju (malobrojni) ugostitelji koji su otvorili svoje restorane posvećuju baš vama i samo vama. A trebate li negdje prespavati tu je Hotel Riva. Upravo ta posebnost otoka Hvara i njegove okolice u rano proljeće bila je ideja vodilja pri organizaciji prvog ovogodišnjeg druženja članova kluba Gastronaut Namjera je bila otvoriti ovogodišnju hvarsku sezonu studijskim gastronomskim posjetom otoku članova kluba Gastronaut i brojnim novinarima tiskovnih i elektroničkih medija.

Druženje Gastronauta na Hvaru i Palmižani 
održalo se 28.-30. ožujka 2014. Domaćini su biti grad Hvar, TZ otoka Hvara, restoran  Gariful na Hvaru, restoran Meneghello na Palmižani,  vinarije PZ Svirče i Plenković-Zlatan otok , OPG Žuvela i Sunčani Hvar. Druženje se odvijalo kroz stručne teme: Priča o Hvarskom akvatoriju kroz specijalitete, Plavi i zeleni vrtovi Palmižane i Mediteranski finger food, a za adekvatna vina uz hvarske specijalitete pobrinule su se vinarije Belje, PP Orahovica, Plenković-Zlatan otok i PZ Svirče. 

U ovoj prvoj kratkoj foto reportaži govorimo o prvom domaćinu hotelu Riva, koji je osim smještaja, prvi dan organizirao i maštoviti koktel dobrodošlice uz tvrtku Vitis O&N, eksluzivnog uvoznika vrhunskih pića, koja se predstavila  pjenušavim vinom Zanotto – Prosecco di Valdobbiadene Superiore  D.O.C.G.  Brut, te likerom Chartreuse – najstarijim biljnim likerom na svijetu.

Hvar kakav sigurno niste navikli vidjeti, naravno ukoliko u Hvaru ne živite. Prazna hvarska luka, prazni kafići, malo otvorenih restorani ...

... ali je zato bio otvoren hotel Riva, mali gradski hotel poduzeća Sunčani Hvar, smješten u centralnom dijelu hvarske rive.

Hotel Riva je opremljen luksuznom hotelskom opremom u duhu filmskih glumaca 50-ih i 60-ih godina. Tako vas u nekim spavaćim sobama čeka Audrey Kathleen Ruston, poznatija kao Audrey Hepburn ...

dok vas u muškom WC-u u prizemlju čeka zanosna ljepotica.

Prekrasni sunčani dan je dao poseban ugođaj koktelu koji je organiziran na prostoru ispred hotela. 

Maštoviti kanape sendviči, vrsni liker Chartreuse i mirisni Zanotto - Prosseco Prosecco di Valdobbiadene ...

i ne treba vam više ništa.

Liker Chartreuse je najstariji biljni liker na svijetu. Proizvodi se u Chartuzianskom samostanu od 1737. a sastoji se od 130 različitih biljaka.

Jednako dobar, a okusom potpuno drugačiji je Zanotto – Prosecco di Valdobbiadene Superiore  D.O.C.G.  Brut.

Tvrtka Vitis O&N je sutradan prezentirala i pjenušce Casa Caterina , Franciacorta. 

Pjenušci Casa Caterina , Franciacorta.

Maštoviti kanape senviči hotela Riva u nestvarnom ambijentu kanala između Hvara i Paklinskih otoka.

Tatarski biftek u dizanom tijestu ...

hvar-park-15Izbor kanape sendviča hotela Riva.

hvar-park-14Kozice u prhom tijestu, hvarska verzija proljetnih rolica i hrskavi riblji zalogaji u sezamu.

Članovi kluba Gastronaut i njihovi gosti imali su samo riječi hvale za trud osoblja hotela Riva ...


a nekima se sve to toliko svidjelo da su malo i odrijemali na toplom hvarskom suncu.