Otok Hvar je sigurno najljepši u proljeće dok još nema turističke gužve. Zamislite praznu hvarsku luku, ispijanje jutarnje kave u polupraznim kafićima i pažnju koju (malobrojni) ugostitelji koji su otvorili svoje restorane posvećuju baš vama i samo vama. A trebate li negdje prespavati tu je Hotel Riva. Upravo ta posebnost otoka Hvara i njegove okolice u rano proljeće bila je ideja vodilja pri organizaciji prvog ovogodišnjeg druženja članova kluba Gastronaut. Namjera je bila otvoriti ovogodišnju hvarsku sezonu studijskim gastronomskim posjetom otoku članova kluba Gastronaut i brojnim novinarima tiskovnih i elektroničkih medija.
Druženje Gastronauta na Hvaru i Palmižani održalo se 28.-30. ožujka 2014. Domaćini su biti grad Hvar, TZ otoka Hvara, restoran Gariful na Hvaru, restoran Meneghello na Palmižani, vinarije PZ Svirče i Plenković-Zlatan otok , OPG Žuvela i Sunčani Hvar. Druženje se odvijalo kroz stručne teme: Priča o Hvarskom akvatoriju kroz specijalitete, Plavi i zeleni vrtovi Palmižane i Mediteranski finger food, a za adekvatna vina uz hvarske specijalitete pobrinule su se vinarije Belje, PP Orahovica, Plenković-Zlatan otok i PZ Svirče.
U ovoj prvoj kratkoj foto reportaži govorimo o prvom domaćinu hotelu Riva, koji je osim smještaja, prvi dan organizirao i maštoviti koktel dobrodošlice uz tvrtku Vitis O&N, eksluzivnog uvoznika vrhunskih pića, koja se predstavila pjenušavim vinom Zanotto – Prosecco di Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Brut, te likerom Chartreuse – najstarijim biljnim likerom na svijetu.
... ali je zato bio otvoren hotel Riva, mali gradski hotel poduzeća Sunčani Hvar, smješten u centralnom dijelu hvarske rive.
Hotel Riva je opremljen luksuznom hotelskom opremom u duhu filmskih glumaca 50-ih i 60-ih godina. Tako vas u nekim spavaćim sobama čeka Audrey Kathleen Ruston, poznatija kao Audrey Hepburn ...
dok vas u muškom WC-u u prizemlju čeka zanosna ljepotica.
Prekrasni sunčani dan je dao poseban ugođaj koktelu koji je organiziran na prostoru ispred hotela.
Maštoviti kanape sendviči, vrsni liker Chartreuse i mirisni Zanotto - Prosseco Prosecco di Valdobbiadene ...
i ne treba vam više ništa.
Liker Chartreuse je najstariji biljni liker na svijetu. Proizvodi se u Chartuzianskom samostanu od 1737. a sastoji se od 130 različitih biljaka.
Jednako dobar, a okusom potpuno drugačiji je Zanotto – Prosecco di Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Brut.
Tvrtka Vitis O&N je sutradan prezentirala i pjenušce Casa Caterina , Franciacorta.
Pjenušci Casa Caterina , Franciacorta.
Maštoviti kanape senviči hotela Riva u nestvarnom ambijentu kanala između Hvara i Paklinskih otoka.
Tatarski biftek u dizanom tijestu ...
Izbor kanape sendviča hotela Riva.
Kozice u prhom tijestu, hvarska verzija proljetnih rolica i hrskavi riblji zalogaji u sezamu.
Članovi kluba Gastronaut i njihovi gosti imali su samo riječi hvale za trud osoblja hotela Riva ...
a nekima se sve to toliko svidjelo da su malo i odrijemali na toplom hvarskom suncu.