Tijekom prvog dana splitskog Adriatic Gastro Show posebno mjesto je bilo posvećeno sljubljivanju Sirelinih sireva, Kotanyi začina, Zvjezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja i vina PP Orahovica. Cijeli događaj organiziran na prijedlog Dukata, odigrao se 19. veljače 2015. na prostoru Dukata u sklopu Adriatic Gastro Showa (štand br. 33) pod nazivom Malom školom kušanja sireva poznatih svjetskih brandova President, Galbani, Salakis i naravno Sirela.
Školu kušanja je vodio majstor sirar Đuro Hehet, a kušani su: Galbani Mozzarellu, Galbani Gorgonzollu, President Brie, President Rouqfort, Salakis Feta, Bjelovarski slani (kao Feta) te izvrsni polutvrde i tvrde sireve iz Sirelinog asortimana. Vinarija PP Orahovica je uz sireve sljubila svoja vina Graševina, Pinot sivi, Silvanac zeleni i Frankovka, o čemu je posebno govorio Marko Pešić, a Matija Bagur iz Kotanyi-a je uz sireve predlagala začine s kojima se oni posebno slažu. Organiza cijelog događanja bila je u okviru Kluba Gastronauti pod vodstvom prof.Karin Mimica uz pomoć Marine Marijan Selak.
Napokon šušur u Spaladium areni - Adriatic gastro Show,
a na njemu svega i svačega, od ponude (naravno za ugostitelje, ne za maloprodaju) školjki i rakova ...
do odležanih bifteka ...
koji se u nekim djalovima vrlo neobično reklamiraju.
Kako se radi o Gastro Show-u naravno tu je i kuhanje, a i kušanje hrane (ponekad i na neuobičajeni način).
Prvi dan sajma ono najzanimljivije događalo se na izložbenom prostoru Dukata ...
gdje se skupilo društvo Gastronauta, renomirani ugostitelji, kuhari, novinari ...
svi sa željom da doznaju više o sirevima. Druženje je organizirala prof.Karin Mimica, a glavna zvjezda druženja je bio majstor sirar Đuro Hehet iz Sirele.
Prof.Karin Mimica otvara Malu školu sira
Prezentirali su se svjetski i Sirelini sirevi.
Đuro Hehet govori o sirevima:
sljubljeni s Kotanyi umacima ...
i izvrsnim vinima PP Orahovica.
Majstor sirar Đuro Hehet je povremeno upadao u narativnu ekstazu, dok je pričao o sirevima ...
Galbani Mozzarellu, Salakis Feta ...
Galbani Gorgonzollu, President Brie, President Rouqfort ...
i naravno zvjezda Sirela Ribanac ...
O sljubljivanju Kotanyi začin as ekstra djevičanskim maslinovim uljem Zvjezde i sirevima govorila je a Matija Bagur iz Kotanyi-a,
Matija Bagur govori o Kotanyi začinima:
a o vinima PP Orahovice PP Orahovica(Graševina, Pinot sivi, Silvanac zeleni i Frankovka) koja su idealno pratila prezentirane sireve govorio je Marko Pešić iz PP Orahovica.
Degustacija je sve bacila u okusni trans, ...
a neke i u mirisni, dok je Đuro objašnjavao razliku između tvrdih sireva za ribanje i za kodanje:
Na kraju je majstor kuharstva Željko Neven Bremec dao svoje mišljenje o cijelom događanju ...
na oduševljenje svoje supruge Alme Harašić Bremec i Dobrile Gotovac Stipaničev.
Sve su to budnim okom pratile prof.Karin Mimica ''glavni duh'' Gastronauta i njena ''desna ruka'' Marine Marijan Selak.