Danas na Badnjak u većini dalmatinskih kuća kuhati će se bakalar, riba koja kod nas ne živi ali se obožava još od 15 stoljeća. Ako još niste sigurni kako biste bakalar pripremili zavirite u arhivu Morskog prasca i naći ćete desetine različitih recepata. Meni osobno najdraži je na šibenski način.
>>> Eseji o bakalaru:
I dio - http://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/50-eseji-o-kuhanju-bakalar-i-dio
II dio - http://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/51-eseji-o-kuhanju-bakalar-ii-dio
III dio -http://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/52-eseji-o-kuhanju-bakalar-iii-dio
Bakalar na šibenski na način tete Joze - https://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/53-sibenski-brudet-od-bakalara-na-nacin-tete-joze
a evo i RTL-ovog priloga o bakalaru (govori neki bradonja):
http://www.rtl.hr/lifestyle/gastro/1447723/bakalar-ove-godine-upola-jeftiniji-nego-prije-12-godina/
Uživajte i sretani vam blagdani ...