Prvo jesensko studijsko druženje Gastronauta održalo se početkom studenog  uz suorganizaciju TZ Tisno, Općine Tisno, hotel restorana Borovnik, TZ općine Murter-Kornati, Nacionalni park Kornati i Nacionalni park Krka te restorani Boba, Fešta na Opatu i Krka Belvedere.

Gastronomske teme s kojima su se Gastronauti tijekom skupa upoznati su: Grahorice i more (chef Robert Marenjak, hotel Borovnik), Kornati na drugi način (chef Zoran Jajac - Bizon, restoran Fešta Žut), Otočni dnevnik soli, vjetra i sunca - delicije pripremljene primjenom tradicijskih tehnika čuvanja i pripreme ribe (chef i vlasnik Vjeko Bašić, restoran Boba), Pivac i teletina pod pekom (restoran Krka).

Tisno povezuje kopno i otok Murter, idealna je baza za smještaj prilikom posjeta nacionalnim parkovima Kornati i Krka te parku prirode Vransko jezero i naravno, ugostiteljima iz okolice koji nose titulu Restauranta Croatica. Dugogodišnji član kluba Gastronaut, hoteljer, ugostitelj i vinar Dane Slamić, ove je godine nakon preuređenja pretvorio hotel Borovnik u hotel s četiri zvjezdice, a glavni chef restorana hotela postao je dugogodišnji Gastronaut Robert Marenjak, koji  je već bio domaćin u hotelu Navigare u Novigradu. Tišnjansku, murtersku, kornatsku i gastronomiju kraja oko Krke prenosimo u tri slike:

  • Tisno i Murter,
  • Kornati,
  • Krka,

pa krenimo redom.

Gastronauti Tisno
Sve je počelo u Jadrija Olive Garden na Jadriji uz izvrsne likere od masline i ruže,

Gastronauti Tisno
nekoliko vrsta maslina,

Gastronauti Tisno
...

Gastronauti Tisno
i naravno izvrsno Gulinovo maslinovo ulje kojem je teško pronaći bilo koju zamjerku, 

dukat 1
a uz kojeg su se izvrsno sljubili Dukatevi sirevi Pašnjak, Dimsi i Mali gorski.

dukat 2
Zlatno ulje i Dukatovi sirevi - idealna kombinacija.

Gastronauti Tisno
Druga stanica je bilo Tisno i hotel restorana Borovnik , idealno mijesto za razgledavanje otoka Murtera, te posjeti Nacionalnig parka Krka, Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Vransko jezero.

Gastronauti Tisno
Šetnja Tisnom je bila u pratni direktora TZ Tisno Filip Henjak, koji je govorio i o zanimljivoj povijesti mjesta Tisno:




dukat 3
Nakon šetnje Tisnom izvrsno se uklopio Dukatov Bio Aktiv Smoothe i Dukatova kava koja je čekala u predvorju hotela ...

dukat 7
a tom Dukatovom izazovu nitko nije mogao odoliti ...

dukat 8
stajali ili sjedili.

Gastronauti Tisno
Večer se nastavila u restoranu hotela Borovik, gdje je Karin Mimica u ime kluba Gastronauti pozdravila domaćine,
Gastronauti Tisno
s lijeva na desno, predsjenika TZ Tisno Filipa Henjaka, načelnika općine Tisno Ivana Klarina,  vlasnika hotela Danu Slamića, te glavnog kuhara  Robert Marenjaka:



Gastronauti Tisno
Na početku se služio pjenušac Dane Slamača, o čemu je glavni vinski savjetnik vinarije Slamać kazao:



Gastronauti Tisno
Pjenušac se posebno svidio Meri Šilović iz časopisa Maslina i Stanku Marinkoviću iz restorana Ribarska kućica u Bolu.

Gastronauti Tisno
Robert Marenjak i njegova kolegica pripremili su poseban meni na temu Grahorice i more, 

Gastronauti Tisno
uz koja su se služila vina Slamić ...

vina sladic
i vina Sladić -posebno autohtone sorte šibenskog kraja Plavina i Lasina.

Gastronauti Tisno
Večer u restoranu hotela Borovik je počela s Kremom od boba i inćuna uz vino Čačin san - kupažu lokalnih sorti 2017, Slamić.

Gastronauti Tisno
Slijedili su Kapesanta na podlozi od orza uz Rose 2015. Slamić

Gastronauti Tisno
File prokljanskog ciplja na posteljice od leće uz Plavinu 2015 Sladić

Gastronauti Tisno
čime je posebno bio oduševljen chef Robert Marenjak.

Gastronauti Tisno
Inovacija restorana hotela Borovik su i male morske spužvice stavljene na boce crnog vina da se vino ne bi cjedilo po boci.

Gastronauti Tisno
Slijedeći zagrljaj grahorica i Jadrana je bio Brujet od jadranske lignje uz leću i orzo uz Lasinu 2015. Sladić,

Gastronauti Tisno
a pratio ga je i Ragu od sipe i boba uz Babić 2013. Slamić

Gastronauti Tisno
i na kraju Kruške alla Borovnik uz Shiraz 2013 Slamić

Gastronauti Tisno
Novi dan i nova večer, ovaj put u restoranu Boba u Murteru, 

Gastronauti Tisno
uz domaćina, chefa i vlasnika Vjeku Bašića.
Predstavljanje restorana Boba:


Gastronauti Tisno
Boba ima i krušnu peć, pa se uz predjelo služio i izvrstan pizza kruh, a menu na temu Otočki dnevnik soli, vjetra i sunca je bio:

Gastronauti Tisno
Izvrsni Namaz od slanih srdela uz Zdjelarevićevu Žlahtinu 2016.

Gastronauti Tisno
Carpaccio od tune i ...

Gastronauti Tisno
tartar od tune uz Zdjelarevićev Chardonnay iz 2016.

Gastronauti Tisno
Slijedeće jelo su posebno pažljivo slagali kuhari Restorana Boba, a o čemu se radilo predstavio je Vjeko:


Gastronauti Tisno
Trlja od kamena na saur uz Maraštinu premium, Sladić 2015.

Gastronauti Tisno
Boba se iskazala i s Domaćim taglialonima s butargom od šampjera uz Pošip de lux 2015 PZ Svirče, 

Gastronauti Tisno
a ppsebnu je pažnju privuklo kuhanje na trinogama,

Gastronauti Tisno
Kuhao se specijalitet ...

Gastronauti Tisno
Brujet od tramakane pasovine uz Ivan Dolac 2010. PZ Svirče.

Gastronauti Tisno
i na kraju Kolač od rogača uz Zdjelarevićev Muškat Brutal Reserva iz 2009.

Gastronauti Tisno
te izbor sireva uz masline i domaće džemove. 

Tisno i Murter su pokazali da je jedan od razloga zašto toliko turista dolazi na otok Murter, upravo i gastronomija visoke klase murterskih restorana.