Zadnji dan druženja Gastronauta u Međimurju započeo je (i završio) tradicinalnim međimurskim doručkom (zajutrekom) u restoranu Mamica. Međimurski zajutrek je bio na temu domaće svinjske masti, koja naravno u malim količinama i ne mora biti tako loša kako se o njoj govori. U prehrani je najvažnija uravnoteženost i raznolikost, pa degustacija male količine svinjske masti ne može škoditi.
U restoranu Mamica koji se smjestio na cesti od Čakovca prema Varaždinu u mjestu Pušćina domačini su nam bili obitelj Nedeljko koja koji osim restorana imaju i obiteljski pansionu Mamica.
Gđa Sandra Nedeljko predstavila je tipična međimurska jela kod kojih se koristi svinjska mast.
Na stolu su se našli slatki i slani žganci, trganci, močjak, pečena jaja sa svinjskim mozgom, čvarci, meso iz tiblice, prezvušt, hladnetina, štrukli,
kolači od sala i čvarkove pogačice.
Mast domaćem pecivu daje posebnu mekoću, a
čvarkove pogačice se tope u ustima.
Tradicionalno meso iz tiblice, sušeni jezik i suhe kobasice.
Prezvušt s domaćim lukom i hrenom.
Pečene pole od krompra premazane s masti iz tiblice.
Pečena jaja sa svinjskim mozgom.
Sva su jela napravljena s domaćom masti koju je gđa.Nedeljko napravila dan prije, pa nam je na kušanje dala i mast u sirovom obliku.
Na stolu su bili i slatki i slani žganci,
ali i kolači
štrukli
i štrudeli.
Uz ovaj kasni doručak degustirana su vina Belović iz Štrigova.
a na kraju je poslužena i međimuska kava (sa jajem i šlagom).
Obitelj Nedeljko
u svom restoranu nudi i brojna druga vrhunska jela, a u pansionu se može i prespavati.