Nanese li Vas put u Međimurje ne smijete preskočiti restorane Lovački dvori i Međimurski dvori u kojima domaćini Marijan i Tatjana Martinjaš njeguju visoku lovačku i međimursku kuhinju. Nije ih preskočio niti klub Gastronauta tijekom svog međimurskog druženja. U restoranu Lovački dvori poslužen je ručak na temu međimurska lovišta, a u restoranu Međimurski dvori večera na temu Međimursko martinje.

 
Image
Restoran Lovački dvori se smjestio u samom Čakovcu u zgradi Lovačkog dom
 
Image
Zgrada je potpuno preuređena pa se na nekoliko etaža nalaze blagovaonice ovog prestižnog lovačkog restorana ...
 
Image 
... u kojem se mislilo se o svim detaljima interjera.
 
Image
Predsjednica kluba Gastronaut Karin Mimica predstavlja domaćine Marijana i Tatjanu Martinjaša. Tatjana inače vodi turističku agenciju Etno Art-Travel, nezaobilazno mjesto ukoliko želite saznati više o Međimurju (i šire). 
 
Kako je sve počelo gosp.Marijan Martnjaš priča u kratkom videu:
 
 
 
Marijan Martinjaš priča o počecima restorana Lovački dvori i Međimurski dvori.
 
Image
Tijekom lovačkog ručka na temu tradicionalne lovačke kuhinje posluživana su vina Cmrečnjak, inače vinara kuće restorana Lovački dvori.
 
Image 
Vinarija Cmrečnjak proizvedeoko 150.000 l vrhunskih i kvalitetnih vina sorti Pošipel, Graševina, Zeleni silvanac, Pinot sivi, Souvignion, Pinot crni itd.
 
Image 
Kao prvo jelo poslužen je Pršut od jelena, kobasice od divljači i pašteta od vepra uz Pušipel 2010 Cmrečnjak.
 
Image
na veliko veselje članova kluba Gastronaut i njihovih gostiju.
 
Image
Juha je bila Lugarska krem juha (juha sa suhim mesom divljači)
 
Image
nakon toga je poslužena Lovačka mesna pita uz Silvanac zeleni 2010 Cmrečnjak
 
Image 
Kao glavno jelo je slijedilo Hubertovo zadovoljstvo (jelenja rolada punjena sirom i brusnicama na umaku od crnog vina sa punjenim krumpirovim polama i zelenom tjesteninom) ...
 
Image 
sa Salatom sa slanim sirom i ukiseljenim vrganjima uz Pinot crni 2009 Cmrečnjak
 
Image 
I na kraju za desert Štrukli sa šumskim voćem na kremi od vanilijeuz Muškat žuti i Covee Krče Cmrečnjak.
 
Ručak za pamćenje, a sve uz krasnu muziku cimbala:
 
 
 
i priče o tome zašto lovci piju lijevom rukom ispričane od vrlo kompetentne osobe - tajnika Lovačkog saveza Međimurske županije gosp. Mladena Lackovića:
 
 
 
Zašto lovci piju lijevom rukom ?
 
I na kraju domaćin je prestavio najzaslužnije za ovo kulinarsko slavlje - kuhare i konobare restorana Lovački dvori. Važno je napomenuti da je kuhar Lovačkih dvora Jurica Novak proglašen najboljim kuharom Međimurske županije u 2011.g., a konobar Siniša Bernat najboljim konobarom, dok je agencija gdje.Tatjane Martinjaš   Etno Art-Travel proglašena najboljom turističkom agencijom.
 
Image
Kuhari, konobari i vlasnici restorana Lovački dvori.
 
Nakon popodneva provedenog u posjetu nekih od vinara Međimurja (vidi prethodni dio putopisa) i ativnog odmora u Spa toplica Sv.martina na Muri drugi dio druženja s obitelji Martinjaš je bio u restoranu Međimurski dvori uz večeru na temu Međimursko martinje.
 
Image
Restoran Međimurski dvori se smjestio malo izvan Čakovca i u ponudi ima tradicionalnu Međimursku kuhinju.
 
Image
Večer je počela s likerom sa zlatnim listićima,
 
Image
 a dekoracija stolova su bile domaće pogaće i kolači.
 
Image
Tijekom večeri služena su vina vinarije Štampar ...
 
Image
koja također spadaju u vrhunsku vinsku ponudu Međimurja.
 
a čuli smo i još jednu priču o vinu Pošipel (Pušipel, Šipon, Moslavac) i natjecanju Pušipela na kojem je Pušipel Štampar dobio zlatnu medalju.
 
 
 
O Pušipelu ...
 
 Image
Večer je počela sa Svetešnjim tanjurom (meso z tiblice, pašteta od domaće guščje jetre, slanine) uz nagrađeni Pušipel Štampar.
 
Image 
Slijedila je Krem juha od gospodske tikve,
 
Image 
te Šiškrlini (nisu njoke, nisu vačjušci, a mogu se zvati i luleki) sa cvirkima (čvarcima) u kiselom vrhnju s bučinim košticama uz Pinot sivi Štampar.
 
Image 
Prvo glavno jelo su bila Pačja prsa na posteljici od dinstanog kiselog zelja sa umakom od crnog vina uz
 
Image
izvrsno crno vino Sveti Urban Štampar (kupaža)
 
Image 
Zadnje slano jelo su bili Svinjski medaljoni sa suhim šljivama s okruglicama od kravljeg sira i hajdinskim žgancima uz Sauvignon Štampar
 
Image 
i na kraju Međimurska gibanica uz Muškat žuti Štampar.
 
Image 
Zanimljivost večeri je bio tradicionalni obred krštenja mošta što je za nas iz krajeva gdje se to ne prakticira bilo posebno zabavno, pa evo i kratkog videa:
 
 
 
Tradicionalni obred krštenja mošta.
 
Image
Pjevali su međimurski tamburaši,
 
Image 
ali su se i neki članovi kluba Gastronaut dohvatili gitare,
 

 
a pjevali su i kuhari i konobari restorana Međimurski dvori, zaslužni za ovu Međimursku feštu.
 
Image
I za kraj, još jednom Tatjana i Marijan Martinjaš, vlasnici restorana Međimurski dvori. Gosp Martinjaš je neobičan gazda kakvih bi trebalo biti kod nas više, gazda koji ne samo izvrsno vodi lokale već ima i poseban odnos prema personalu o čemu govore i neki novinski napisi (24 sata, 3.10.2010.).