Gastronomski potencijali otoka Krka bili su tema posljednjeg druženja članova kluba Gastronaut. Glavni je domaćin bila TZ grada Krka s 12 ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u programu Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom: Kuća krčkog pršuta Žužić, restoran Torkul, Cocktail bar Volsonis, vinarija dućan Nada, Terasa Diana, restoran Marina, hotel Dražica, pansion Maritim, trattoria Glavotok, restoran Valamar Koralj Romantic, konoba Pod Prevolt, konoba i kuća maslinovog ulja Nono i slastičarna Casa del padrone.
Predviđene stručne teme su bile Grad Krk i njegovi gastronomski potencijali, Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom, Šurlice, Hobotnica i Krčki pršut.
Za adekvatna vina uz specijalitete će se pobrinuti i naši partneri iz vinarija Belje i PP Orahovica.
Druženje je naravno počelo šetnjom gradom Krkom i posjetom njegovih zanimljivih ugostiteljskih objekata što najbolje ocrtava foto priča ...
Driženje je počelo šetnjom po gradu Krku uz izvrsnu vodičku koja o Krku stvarno zna sve.
Uz to usput bi se posjetio i poneki zanimljiv ugostiteljski objekt. Jedan od njih je sigurno ...
Cocktail bar Volsonis.
Valsonis je kafana i klub, ali ujedno i arheološki muzej. Adaptirajući objekt naišli su na arheološke ostatke, pa je lokal danas i muzel i ugostiteljski objekt.
Rimski zidovi, bazeni ...
... podzemne ulice ...
... arheološki ostaci ...
i 'dobri duh' Volsonisa vlasnik g.Bojan Stanić.
Prostor je zbilja poseban ...
a njegova ponuda još i bolja.
Domaće rakije od maslina i smokava,
a tu su i pašteta od inćuna i maslina s kruhom iz krušne peći uz Frankovku 2012, PP Orahovice, te
krostata od smokava i imbriagon – autohtonu slasticu grada Krka uz Silvanac Jezerac 2011 PP Orahovice.
Pašteta od inćuna i maslina s kruhom iz krušne peć.
Nakon Volsonisa šetnja Krkom se nastavila ...
uz živu diskusiju o dosadašnjim utiscima koje je grad Krk ostavio na sve nas.
Slijedila je degustacija žlahtine u vinarija dućanu Nada iz Vrbnika.
Naravno butig Nada nudi i druge vrste vina osim žlahtine. Meni je posebno dobar bio crni mix sorti Debedan i Plavina.
Posebnost Nade je vino iz dubina, vina i pjenušci More.
Na tajnoj lokaciji u more se potopi kavez pun pjenušaca koji na dnu mora odstoji ponekad i nekoliko godina.
Rezultat je pjenušac posebnog okusa i posebne cijene.
Šetnja Krkom se nastavila do Terase Diana
U simpatičnoj atmosferi kuharska ekipa terase pripremila je degustaciju tradicionalnog krčkog specijaliteta šurlica iz vlastite prizvodnje uz
Za vina su se pobrinuli predstavnici PP Orahovice i vinarije Belje, a poslužile su se:
Zelene i bijele šurlice iz vlastite proizvodnje u umaku od 4 sira uz Silvanac zeleni 2011 PP Orahovica, te
Zelene i bijele šurlice uz gulaš od divljači i Vrhunski Merlot 2011 Belje.
Šetnja po Krku se i dalje nastavila, a Tamari Rakovac iz Elektroluxa posebno se svidio ovaj cvjetni ulaz ...
i na kraju smo došli do krčke luke u kojoj su se ribarski brodovi pripremali za izlazak, a nas je put vodio prema restoranu Marina na večer Krčkih specijaliteta, ali o tome drugi put ...
>