Gastronomski potencijali otoka Krka bili su tema posljednjeg druženja članova kluba Gastronaut. Glavni je domaćin bila TZ grada Krka s 12 ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u programu Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom: Kuća krčkog pršuta Žužić, restoran Torkul, Cocktail bar Volsonis, vinarija dućan Nada, Terasa Diana, restoran Marina, hotel Dražica, pansion Maritim, trattoria Glavotok, restoran Valamar Koralj Romantickonoba Pod Prevolt, konoba i kuća maslinovog ulja Nono i slastičarna Casa del padrone.
Predviđene stručne teme su bile Grad Krk i njegovi gastronomski potencijali, Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom, Šurlice, Hobotnica i Krčki pršut.
Za adekvatna vina uz specijalitete će se pobrinuti i naši partneri iz vinarija Belje i PP Orahovica.

Druženje je naravno počelo šetnjom gradom Krkom i posjetom njegovih zanimljivih ugostiteljskih objekata što najbolje ocrtava foto priča ...

Anđeo iznad Krka koji se 'okreće kako vjetar puše'.

Driženje je počelo šetnjom po gradu Krku uz izvrsnu vodičku koja o Krku stvarno zna sve.

Uz to usput bi se posjetio i poneki zanimljiv ugostiteljski objekt. Jedan od njih je sigurno ...

Cocktail bar Volsonis.

Valsonis je kafana i klub, ali ujedno i arheološki muzej. Adaptirajući objekt naišli su na arheološke ostatke, pa je lokal danas i muzel i ugostiteljski objekt.

Rimski zidovi, bazeni ...

... podzemne ulice ...

... arheološki ostaci ...

i 'dobri duh' Volsonisa vlasnik g.Bojan Stanić.

Prostor je zbilja poseban ...

a njegova ponuda još i bolja.

Domaće rakije od maslina i smokava,

a tu su i pašteta od inćuna i maslina s kruhom iz krušne peći uz Frankovku 2012, PP Orahovice, te

krostata od smokava i imbriagon – autohtonu slasticu grada Krka uz Silvanac Jezerac 2011 PP Orahovice.

Pašteta od inćuna i maslina s kruhom iz krušne peć.

Nakon Volsonisa šetnja Krkom se nastavila ...

uz živu diskusiju o dosadašnjim utiscima koje je grad Krk ostavio na sve nas.

Slijedila je degustacija žlahtine u vinarija dućanu Nada iz Vrbnika.

Naravno butig Nada nudi i druge vrste vina osim žlahtine. Meni je posebno dobar bio crni mix sorti Debedan i Plavina.

Posebnost Nade je vino iz dubina, vina i pjenušci More.

Na tajnoj lokaciji u more se potopi kavez pun pjenušaca koji na dnu mora odstoji ponekad i nekoliko godina.

Rezultat je pjenušac posebnog okusa i posebne cijene.

Šetnja Krkom se nastavila do Terase Diana

U simpatičnoj atmosferi kuharska ekipa terase pripremila je degustaciju tradicionalnog krčkog specijaliteta šurlica iz vlastite prizvodnje uz

Za vina su se pobrinuli predstavnici PP Orahovice i vinarije Belje, a poslužile su se:

Zelene i bijele šurlice iz vlastite proizvodnje u umaku od 4 sira uz Silvanac zeleni 2011 PP Orahovica, te

Zelene i bijele šurlice uz gulaš od divljači i Vrhunski Merlot 2011 Belje.

krk-1-28Šetnja po Krku se i dalje nastavila, a Tamari Rakovac iz Elektroluxa posebno se svidio ovaj cvjetni ulaz ...

i na kraju smo došli do krčke luke u kojoj su se ribarski brodovi pripremali za izlazak, a nas je put vodio prema restoranu Marina na večer Krčkih specijaliteta, ali o tome drugi put ...

>