Gastronomski potencijali otoka Krka bili su tema posljednjeg druženja članova kluba Gastronaut. Glavni je domaćin bila TZ grada Krka s 12 ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u programu Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom: Kuća krčkog pršuta Žužić, restoran Torkul, Cocktail bar Volsonis, vinarija dućan Nada, Terasa Diana, restoran Marina, hotel Dražica, pansion Maritim, trattoria Glavotok, restoran Valamar Koralj Romantickonoba Pod Prevolt, konoba i kuća maslinovog ulja Nono i slastičarna Casa del padrone.
Predviđene stručne teme su bile Grad Krk i njegovi gastronomski potencijali, Gastronomska šetnja gradom Krkom i njegovom okolicom, Šurlice, Hobotnica i Krčki pršut.
Za adekvatna vina uz specijalitete će se pobrinuti i naši partneri iz vinarija Belje i PP Orahovica.

Krčki pršut se razlikuje od ostalih pršuta, a i krčka hobotnica ima neke specifične ukuse s kojima se do sada nismo susreli. Za specijalitete od krčkog pršuta zaslužna je bila kuća krčkog pršuta Žužić, a za neobične okuse krčke hobotnice restoran Torkul.



Specialitete od krčkog pršuta prezentirala je Kuća krčkog pršuta Žužić.

Za razliku od istarskog i dalmatinskog pršuta, krčki pršut se suši s korom i ne dimi, a uz njega se naravno u sušari proizvode i drugi proizvodi.

Nataša Jurina, TZ Krk, Karin Mimica i Vjekoslav Žužić, vlsanik Kuće  krčkog pršuta.

Suvremeno uređeni prezentacijski prostor ...

ispod kojeg je sušiona, a kroz stakleni pod ...

vide se krčki pršuti koji se upravo suše (a ne dime).

Pršut je naravno bio glavna zvjezda ovog dijela druženja ...

ali tu je i panceta i posebno dobre domaće kobasice.

Za one zahtjevnije kuća krčkog pršuta nudi paštetu od pršuta ...

friganju s pršutom ...

maneštru s pršutom ...

i salatu od kupusa i matoviljca s prženom pancetom, ...

a sve to uz izvrsne Toljanićeve žlahtine.

Nakon pršuta slijedilo je još jedno iznenađenja. Mjesto radnje restoran Torkul ...

i njegov vlasnik Hrvoje Šajatović.

Aperitivi od domaćih rakija na ledu, a nakon toga ...

pašteta od hobotnice uz Chardonnay 2012, Belje,

hobotnica sa šarenim šurlicama i

hobotnica na grilu uz Graševinu PP Orahovica 2012.

'Hobotnica na sto načina' oduševila je sve prisutne.