Gastronomija otoka Paga predstavljena je polovinom listopada klubu Gastronauti. Glavni domaćini bila je TZ Novalja i TZ Pag, te članovi kluba Miro Magjar, Edo Maržić sa svojim Kampom Šimuni, Boris Šuljić sa svojim hotelom, restoranom i vinarijom Boškinac te obitelj Gligora sa Siranom Gligora. Teme druženja bile su : Paška janjetina, Tisućljetne Lunske masline, svjetski poznati Paški sir i Visoka gastronomija inspirirana paškim namirnicama. Tekuća pitanja sponzorirao je svojim kvalitetnim i vrhunskim vinima Agrokor vina, vinarija PZ Svirče sa Hvara, te vinarija Boškinac sa Paga.
Kako je bilo tijekom druženja u kampu Šimuni pogledajte u našoj kratkoj foto reportaži. Včeru i ručak u restoranu Mali raj kampa Šimuni osmislio je glavni kuhar g.Nikola Leko.
Paški gastronomski putopisi - Gastronomija otoka Paga i kamp Šimuni
- Detalji
- Darko Stipaničev
- Gastronauti
- Hitova: 4532
Kamp Šimuni je posebno ponosan na svoju plažu.
Gastronomska događanja bila su u restoranu Mali raj kampa
Vlasnik kampa g.Edo Maržić
Druženje je otvorila prof.Karin Mimica, članica uprave Kluba Gastronaut i organizator druženja.
Agrokor vina je prezentirao g.Saša zec
Za početak popečci na način kampa Šimuni.
Slani ovčji sir iz mišine na baškutinima i janjeća terina uz vrhunsku Graševinu 2008. Iločkih podruma.
Juha od janječeg repa sa noklicama od boba i janjećih jetrica.
Toplo - hladna salata od janjećih kotleta na rikoli i menti uz Malvaziju Festiga 2010 Agrolagune.
Pašticada od junečeg buta s purom uz vrhunski Merlor 2009. Belje.
Janjetina ispod peke s povrćem i krumpirom uz Festiga Cabernet Sauvignon 2009. Agrolaguna.
Japrak sa janjetinom i bačvicama od krumpira uz Postup Donja Badijha 2007.
Palačinke ispod peke sa smokvama uz Graševinu Principovac 2008. Iločkih podruma.
Slijedeći dan ručak je organiziran nanačin kako se to uobičajeno radi u kampu Šimuni. veliki izbor toplih i hladnih predjela i jela različitih kuhinja svijeta koji gosti kampa plačaju cca. 10 EUR i jedu koliko žele.To je i razlog zašto se skoro 60% gostiju kampa hrani u restoranu.
Uz ručak su se pila vina vinarije PZ Svirče koja je prezentirao direktor g. Andrija Carić.
Izbor predjela kineske, meksičke, indijske i tajlandske kuhinje.
Topla predjela.
Karusel toplih jela.
Specijalitet kampa - riba bez kostiju.
Kuhari zaslužni za ove delicije koje je g.Edo Maržić doveo iz Dubaia.
Zajednička slika jednog dijela kluba Gastronauti.