Klub Gastronaut je u studenom kao gastronomsku destinaciju izabrao Međimurje - najsjeverniju hrvatsku pokrajinu okruženu i ispresijecanu rijekama. U trodnevnom druženju posjećene su brojne gastronomske destinacije Međimurja u kojem su predstavljene gastronomske delicije zbog kojih se i te kako isplati posjetiti ovaj kraj.
Pa krenimo s restoranom Mala hiža koji se smjestio u mjestu Mačkovac. Vlasnik restorana Branko Tomašić od Male hiže je napravio mjesto izuzetno ugodne atmosfere s gastronomskim delicijama koji će svakom posjetiocu ostati dugo u sjećanju.
Gastronaute je dočekao natpis dobrodošlice već na ulazu.
Karin Mimica, predsjednik kluba Gastronaut predstavlja domaćina g. Branka Tomašića, starog člana kluba Gastronaut i vlasnika restorana Mala Hiža.
Branko predstavlja jelovnik koji je pripremio za druženje Gastronauta.
O Međimurju je govorio Rudi Grula, voditelj projekata TZ Međimurske županije.
Gdja.Martina Krmpotić je predstavljala Agrokor vina koja su sljubljena s večerom restorana Mala hiža.
Svaki dio restorana Mala hiža daje poseban ugođaj.
Kruškovac, jedna od desetak domaćih rakija koje mala hiža ima u ponudi.
Međimurski čips - brzo pržen korjen od celera.
Gastronomska ponuda Male hiže je počela s terinom od vrganja, kestena, pečenim paprikama, mesom prije tiblice, slaninom i pašteticama. Uz ovo predjelo se odlično sljubio Agrokorov Gaj Rajnski Rizling iz 2010.
Što je to meso prije tiblice objašnjava vlasnik restorana Branko Tomašić.
Kao slijedeće jelo predstavljene su dvije vrhuske juhe:
Krem juha od celera, krušaka i jabuka i jesenska juha od kestena i buče.
Nakon toga je slijedila:
Štrukla punjena popečenom muškatnom bučom, svježim sirom i mladim špinatom kuhana na umaku od maslaca i svježeg začinskog bilja uz Festiga Malvaziju 2010.
Gušćja jetra s palentom, bučinim uljem i košticama, umak od vrganja suhe šljive punjene kozjim sirom, omotane šunkicom na žaru uz Traminac vrh Iločkih podruma iz 2008.
Ždrebeći file punjen popečenom muškatnom bučom, suhim šljivama, kestenima, šunkicom i dimljenim sirom u jesenskom umaku od korjenastog povrća, crnog vina, vrganja, brusnica, kestena... s njokima od muškatne buče na umaku od maslaca, punjeni vanjkušeci sirom i špinatom na umaku od vrhnja i slanina i domaćim kiseljenim crvenim kupusom s bučinim uljem uz Cabernet Sauvignion Goldberg 2007.
Jesenji kolač, sladoled od bučeuz Principovac Graševinu 2008.
Na kraju su slijedili sirevi s medom od akacije a za zabavu tijekom cijele večeri su se pobrinuli međimurski tamburaši i pjevač Đuka Čajić:
Pjevač Đuka Čajić i međimurski tamburaši.
Kakva je bila atmosfera najbolje pokazuju slijedeći kratki filmovi:
Publika je bila oduševljena pjesmom tamburaša ...
... a zadovoljan je bio i domaćin ...
... koji je na kraju predstavio kuhare i konobare restorana Mala hiža zaslužne za ovu večer.
Gastronauti su otišli, a Mala hiža je ostala čekajući nove goste.