Bukaleta je konoba kojoj Tripadvisor daje visokih 4.5 zvjezdica (VIDI OVDJE). Bukaleta je specijalizirana za janjetinu koju nudi na sto načina, a posebno je poznata po pohanoj janjetini koju sam ovdje probao prvi put u životu ( i sigurno ne posljednji). Tema druženja u Bukaleti bila je Autohtona creska janjetina a nudila se
- Skuta
- Janjeća jetrica
- Janjeće tripice
- Pohana janjetina i na kraju kao slatko
- Olita
i sve to uz izvrsna vina Piquentum o to malvaziju, refošk i teran iz 2011, a za poseban glazbeni ugođaj su se pobrinuli gitarist Mario Šimunović i pjevač Voljen Grbac. Ali čemu duljiti tekstom, priču o Bukaleti bolje pričaju slike:
 Konoba Bukaleta je mitsko mjesto posvećeno creskoj autohtonoj janjetini.
Konoba Bukaleta je mitsko mjesto posvećeno creskoj autohtonoj janjetini.
  Vlasnik je gđa. Antica Kučica.
Vlasnik je gđa. Antica Kučica.
  Za dobrodošlicu naravno domaća rakija koja čisti grlo,
Za dobrodošlicu naravno domaća rakija koja čisti grlo,
  tako da je Karin Mimica mogla otvoriti druženje i predstaviti domaćina - otok Cres i konobu Bukaleta.
tako da je Karin Mimica mogla otvoriti druženje i predstaviti domaćina - otok Cres i konobu Bukaleta.
 
 
 
Predstavljanje domaćina.
  Birana jela od creske janjetine su pratila izvrsna vina Piquentum.
Birana jela od creske janjetine su pratila izvrsna vina Piquentum.
 
 
 
O vinima Piquentum pričaju vinari - braća Dimitrij i Yurin Brečević.
 
 
 
Jela je predstavila domaćica - gđa. Antica Kučica.
  Kao predjelo je poslužena izvrsna creska ovčja skuta.
Kao predjelo je poslužena izvrsna creska ovčja skuta.
  Creska ovčja skuta ima posebu aromu.
Creska ovčja skuta ima posebu aromu.
  Janjeće tripice ili kako mi u Dalmaciji kažemo 'dropčić' su nešto posebno,
Janjeće tripice ili kako mi u Dalmaciji kažemo 'dropčić' su nešto posebno,
  kao i janjeća jetrica uz domaću puru. Nakon ovih jela ti više ništa ne treba, da na stol nije došla ...
kao i janjeća jetrica uz domaću puru. Nakon ovih jela ti više ništa ne treba, da na stol nije došla ...
  ... pohana janjetina. Ovo mi je prvi put u životu da je probam (a godina imam dosta), ali pouzdano mogu kazati da nije i zadnji. Štos je u tome da se janjeći but izreže u šnicele koji se malo natuku i pohaju na standardni način. Posebno iznenađenje, a inače je na redovito na jelovniku konobe Bukaleta.
... pohana janjetina. Ovo mi je prvi put u životu da je probam (a godina imam dosta), ali pouzdano mogu kazati da nije i zadnji. Štos je u tome da se janjeći but izreže u šnicele koji se malo natuku i pohaju na standardni način. Posebno iznenađenje, a inače je na redovito na jelovniku konobe Bukaleta.
  I na kraju slatko - tradicionalni creski pastirski kolač Olita koji se radi od ovčjeg loja. A kako najbolje da kaže sama gđa. Antica:
I na kraju slatko - tradicionalni creski pastirski kolač Olita koji se radi od ovčjeg loja. A kako najbolje da kaže sama gđa. Antica:
 
 
 
Vlasnica konobe gđa. Antica Kučica priča kako se radi Olita, izvrsni kolač od ovčjeg loja.
  Gosti su bili zatečeni ponuđenim,
Gosti su bili zatečeni ponuđenim,
  a za glazbeni ugođaj su se pobrinuli gitarist Mario Šimunović
a za glazbeni ugođaj su se pobrinuli gitarist Mario Šimunović
 
 
 
Gitarist Mario Šimunović.
  i pjevač Voljen Grbaz iz riječkog HNK.
i pjevač Voljen Grbaz iz riječkog HNK.
 
 
 
Pjevač Voljen Grbac 1.put.
 
 
 
Pjevač Voljen Grbac 2.put.
  Smilja i jedna od budućih gazdarica konobe,
Smilja i jedna od budućih gazdarica konobe, 
  kojoj se uskoro pridružio i ostatak ekipe.
kojoj se uskoro pridružio i ostatak ekipe.