Image
Članovi Kluba Gastronaut, istaknuti ugostitelji, hoteljeri, vinari i turistički novinari, družili su se početkom prosinca u Zadru, a suorganizatori su ovoga puta bili Udruženje obrtnika Zadra, TZ grada Zadra, Abisal s Klubom Gastronaut i Udruga restoratera Hrvatske.

 

Glavna tema skupa, bila je Ruža jela s posebnim osvrtom na Zadar i okolicu, a prvi domaćin, Erik Pavin iz restorana Niko organizirao je večeru na temu Specijaliteti zadarskog akvatorija. Dobrodošlica je bila uz promociju pjenušca Bellavista Franciacorta Saten, a na meniju su bili provjereni morski specijaliteti restorana Niko:

Salata od hobotnice/Pašteta od tunjevine/Riga sa škampima uz Chardonnay Vinski vrh
********************
Zadarska riblja juha
********************
Rižoto sa škampima/Zelena pašta Niko uz vrhunski Chardonnay Belje
*******************
Riba na žaru na Nikin način uz vrhunsku Graševinu Belje
*******************
Brudet s palentom uz Merlot Festigia Agrolaguna
*******************
Desert zadarskog iznanađenja uz Sauvignon Vinski vrh

Sljedeći dan je u hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik Vlatko Ignatoski prezentirao projekt i održao okrugli stol na temu Ruža jela - metoda izračuna i grafičkog prikaza porijekla jela pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

 

Image
Ruža jela služi kao deklaracija o podrijetlu namirnica

Nakon toga je slijedio turistički i gastronomski obilazak Zadra, te posjeti:
- ribljem restoranu Foša (dalmatinska brusketa, brusketa s pršutom i pancetom, crni ragu od sipe na kremastoj palenti, filet plemenite ribe s gradela na posteljici od kelja, krema od višanja s prhim tjestom)
- konobi Skoblar (bakalar, peka, paštete, fritaj),
- restoranu Stipe (bakalar bianko, grdobina brudet),
- restoran Zlatni vrtić (pašteta od lososa, pašticada),
- restoran Dva ribara (smokvenjaci, hobotnica u limunovom soku, riblji ražnjići, čokoladni fondant),
- konoba Stomorica (čičvarda, sipa, pašta fažol na pršutu).

Dvodnevno druženje završilo se večerom u restoranu Kornat na temu Vlaška kužina s naglaskom na tuke. Jelovnik je bio:

Domaća rakija
fritule / kroštule
********************
Vlaški sir / Posedarski pršut uz vrhunsku Graševinu Belje
********************
Juha od čičvarde uz Malvaziju Agrolaguna Festigia
********************
Tingul od pulastra sa purom uz Merlot Agrolaguna Festigia
********************
Tuka na lešo i pečena
kiseli kupus, dinstani kupus, restani krumpir uz Castello Festigia
********************
Benkovački prisnac
Torta od maraške uz Muškat ruža

Uz sva ova jela kušala su se vina vinarija Agrolaguna, Belje, Vinski vrh i pjenušci Bellavista Franciacorta, a poduzeće Camelot počastilo je Gastronaute cigarama.

Sponzori Kluba Gastronaut su i tvrtke Electrolux, Ecolab, Dukat, Kotanyi i Zvijezda.

Detaljan program skupa možete pročitati ovdje, a o skup su detaljno pisali i Zadarski list i Slobodna Dalmacija, a kratki osvrt je i na stranicama kluba Gastronaut.

 

lanovi Kluba Gastronaut, istaknuti ugostitelji, hoteljeri, vinari i turistički novinari, družili su se početkom prosinca u Zadru, a suorganizatori su ovoga puta bili Udruženje obrtnika Zadra, TZ grada Zadra, Abisal s Klubom Gastronaut i Udruga restoratera Hrvatske.\r\n', '
\r\n

\r\n
Image
Članovi Kluba Gastronaut, istaknuti ugostitelji, hoteljeri, vinari i turistički novinari, družili su se početkom prosinca u Zadru, a suorganizatori su ovoga puta bili Udruženje obrtnika Zadra, TZ grada Zadra, Abisal s Klubom Gastronaut i Udruga restoratera Hrvatske.

 

Glavna tema skupa, bila je Ruža jela s posebnim osvrtom na Zadar i okolicu, a prvi domaćin, Erik Pavin iz restorana Niko organizirao je večeru na temu Specijaliteti zadarskog akvatorija. Dobrodošlica je bila uz promociju pjenušca Bellavista Franciacorta Saten, a na meniju su bili provjereni morski specijaliteti restorana Niko:

Salata od hobotnice/Pašteta od tunjevine/Riga sa škampima uz Chardonnay Vinski vrh
********************
Zadarska riblja juha
********************
Rižoto sa škampima/Zelena pašta Niko uz vrhunski Chardonnay Belje
*******************
Riba na žaru na Nikin način uz vrhunsku Graševinu Belje
*******************
Brudet s palentom uz Merlot Festigia Agrolaguna
*******************
Desert zadarskog iznanađenja uz Sauvignon Vinski vrh

Sljedeći dan je u hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik Vlatko Ignatoski prezentirao projekt i održao okrugli stol na temu Ruža jela - metoda izračuna i grafičkog prikaza porijekla jela pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

 

Image
Ruža jela služi kao deklaracija o podrijetlu namirnica

Nakon toga je slijedio turistički i gastronomski obilazak Zadra, te posjeti:
- ribljem restoranu Foša (dalmatinska brusketa, brusketa s pršutom i pancetom, crni ragu od sipe na kremastoj palenti, filet plemenite ribe s gradela na posteljici od kelja, krema od višanja s prhim tjestom)
- konobi Skoblar (bakalar, peka, paštete, fritaj),
- restoranu Stipe (bakalar bianko, grdobina brudet),
- restoran Zlatni vrtić (pašteta od lososa, pašticada),
- restoran Dva ribara (smokvenjaci, hobotnica u limunovom soku, riblji ražnjići, čokoladni fondant),
- konoba Stomorica (čičvarda, sipa, pašta fažol na pršutu).

Dvodnevno druženje završilo se večerom u restoranu Kornat na temu Vlaška kužina s naglaskom na tuke. Jelovnik je bio:

Domaća rakija
fritule / kroštule
********************
Vlaški sir / Posedarski pršut uz vrhunsku Graševinu Belje
********************
Juha od čičvarde uz Malvaziju Agrolaguna Festigia
********************
Tingul od pulastra sa purom uz Merlot Agrolaguna Festigia
********************
Tuka na lešo i pečena
kiseli kupus, dinstani kupus, restani krumpir uz Castello Festigia
********************
Benkovački prisnac
Torta od maraške uz Muškat ruža

Uz sva ova jela kušala su se vina vinarija Agrolaguna, Belje, Vinski vrh i pjenušci Bellavista Franciacorta, a poduzeće Camelot počastilo je Gastronaute cigarama.

Sponzori Kluba Gastronaut su i tvrtke Electrolux, Ecolab, Dukat, Kotanyi i Zvijezda.

Detaljan program skupa možete pročitati ovdje, a o skup su detaljno pisali i Zadarski list i Slobodna Dalmacija, a kratki osvrt je i na stranicama kluba Gastronaut.
 

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar

3 zadar