Image

Tema susreta je bila tradicijska jela Trilja i sinjske krajine. U restoranu Čaporice hotela Sv.Mihovil blagovalo se dva puta, ali se i uživalo u brojnim aktivnostima koje cetnska krajina i sinjsko polje može pružiti: posjetile su se obnovljene mlinice na Grabu, jahalo se, gađalo lukom i strijelom i igralo balote.

 

Image
Mlinice na Grabu.

 

Image 
 Mlinski kamen se ponovo okreće, a brašno je izvrsno.

 

Image
 Pjesnik i kipar iz Graba.

 

Image
Sinjsko polje uz Cetinu - idila.

 

Image
 Jahanje u jednoj od brojnih konjušnica u sinjskom kraju.
 
Image
Gađanje lukom i strijelom ...

 

Image
... i naravno  balote.

 

 
\r\nNakon ovako intenzivnih aktivnosti večere su posebno prijale. Tema prve večere je bila koštradina i arambašići. Kuhari domaćina Šime Klarića su pripremili izbor tradicionalnih jela ovog kraja temeljenih na suhom mesu i kiselom kupusu (naravno iz Glavica). Na stolu su se našla brojna jela i vina Agrokor:

 

Image
Večera u restoranu Čaporice hotela Sv.Mihovil.

Image
 Karin Mimica organizator druženja i Šime Klarić, vlasnik hotela Sv.Mihovil
- Pršut i zelenjaci sa kupusom i blitvom uz Dajla Malvaziju 2008,
- Juha od raštike uz Graševinu Belje vrh, 2009,
- Pura sa rasolom uz Chardonnay laguna Histria 2008,
- Arambašići sa restanim krumpirom uz Merlot Belje 2008,
- Koštradina i suho meso sa glavičkim kiselim kupusom uz Castello festiga 2009, i
- slatko uz Chadonnay Goldberg 2007.

 

Image
Pršut i zelenjaci sa blitvom i kupusom.

Image
 Pura sa rasolom ...

Image
... je svima bila posebno zanimljiva.

Image
Arambašići sa koštradinom.

Image
Koštradina sa raštikom.
 
Tema druge večeri u restoranu Čaporice bilo je 45. godina lokalnih specijaliteta restorana Čaporica koji je osnovan 1965.godine. Uz jela na stolu su se našla i vina Zdjelarević:

 

- Triljska hladna plata (sušena pstrva, domaći sir i uštipci) uz Manzzoni bijeli 2006,

- Janjeća juha uz Rose Cuve 2008,
- Lešo žabe na domaći i pastrava u kukuruznom brašnu uz Sauvignion bijeli 2008,
- Teleći rižot na cetinski uz Chadonnay classic 2008,
- Pulestri ispod peke uz Cuve CMS 2008, i
- Slatko uz Traminac.

 

Image
Triljska  hladna plata (sušena pastrva, domaći sir i uštipci).

Image
Lešo žabe na domaći.

Image
Pastrava u kukuruznom brašnu.

Image
Pulestri ispod peke (za mene od ovog izbora jelo broj 1).

 
Posjet restoranu Čaporice sigurno je svima ostao u sjećanju. Naglasimo i to da se sva ova jela standardno nalaze na jelovniku restorana Čaporice,  pa svi posjetioci restorana mogu uživati u koštradini, žabama, arambašima a po dogovoru i u pulasrima.