Tema susreta je bila tradicijska jela Trilja i sinjske krajine. U restoranu Čaporice hotela Sv.Mihovil blagovalo se dva puta, ali se i uživalo u brojnim aktivnostima koje cetnska krajina i sinjsko polje može pružiti: posjetile su se obnovljene mlinice na Grabu, jahalo se, gađalo lukom i strijelom i igralo balote.
Mlinice na Grabu.
Mlinski kamen se ponovo okreće, a brašno je izvrsno.
Pjesnik i kipar iz Graba.
Sinjsko polje uz Cetinu - idila.
Jahanje u jednoj od brojnih konjušnica u sinjskom kraju.
Gađanje lukom i strijelom ...
... i naravno balote.
Večera u restoranu Čaporice hotela Sv.Mihovil.
Karin Mimica organizator druženja i Šime Klarić, vlasnik hotela Sv.Mihovil
- Pršut i zelenjaci sa kupusom i blitvom uz Dajla Malvaziju 2008,- Juha od raštike uz Graševinu Belje vrh, 2009,
- Pura sa rasolom uz Chardonnay laguna Histria 2008,
- Arambašići sa restanim krumpirom uz Merlot Belje 2008,
- Koštradina i suho meso sa glavičkim kiselim kupusom uz Castello festiga 2009, i
- slatko uz Chadonnay Goldberg 2007.
Pršut i zelenjaci sa blitvom i kupusom.
Pura sa rasolom ...
... je svima bila posebno zanimljiva.
Arambašići sa koštradinom.
Koštradina sa raštikom.
Tema druge večeri u restoranu Čaporice bilo je 45. godina lokalnih specijaliteta restorana Čaporica koji je osnovan 1965.godine. Uz jela na stolu su se našla i vina Zdjelarević:
- Triljska hladna plata (sušena pstrva, domaći sir i uštipci) uz Manzzoni bijeli 2006,
- Janjeća juha uz Rose Cuve 2008,
- Lešo žabe na domaći i pastrava u kukuruznom brašnu uz Sauvignion bijeli 2008,
- Teleći rižot na cetinski uz Chadonnay classic 2008,
- Pulestri ispod peke uz Cuve CMS 2008, i
- Slatko uz Traminac.
- Lešo žabe na domaći i pastrava u kukuruznom brašnu uz Sauvignion bijeli 2008,
- Teleći rižot na cetinski uz Chadonnay classic 2008,
- Pulestri ispod peke uz Cuve CMS 2008, i
- Slatko uz Traminac.
Triljska hladna plata (sušena pastrva, domaći sir i uštipci).
Lešo žabe na domaći.
Pastrava u kukuruznom brašnu.
Pulestri ispod peke (za mene od ovog izbora jelo broj 1).