Prvo jesensko druženje kluba Gastronauta bilo je u Splitu i Trilju na temu Tradicijska gastronomija Splita i Trilja. U Splitskom dijelu druženja domaćin je bio restoran Boban i turistička zajednica grada Splita ...
Klub Gastronauta je posjet Splitu započeo šetnjom po Dioklecijanovoj palaći u pratnji turističkog vodiča. U nadahnutoj priči o Dioklecijanu i njegovoj palači na kojoj je izrastao Split proletjela su dva sata
Gastronauti ispred katedrale Sv.Duje
Priča o nastanku Splita
Najuža ulica u Splitu naziva Pusti me proć
Nakon šetnje je slijedio domjenak u podrumima palače, točno ispod Dioklecijanove blagovaonice.
Povijest Splita na pjatu u Dioklecijanovim podrumima
U organizaciji restorana Boban u podrumima je složen stol sa povijesnim splitskim jelima.
Karin Mimica organizator susreta Gastronauta u Splitu i Svemir Boban vlasnik restorana Boban
Kuhar restorana Boban Nikola Eterović govori za Radio Split
Nadahnuti kuhar restorana Boban Nikola Eterović pripremio je brojne delicije od kojih izdvajamo:
- samaštrani jezik koji se priprema 7 dana,
- pašticadu s njokima,
- bakalar na brujet,
- tunu na pašticadu,
- poltete od hobotnice
- bakalar na bijelo
- bob sa blitvom,
- bakalar sa slanutkom,
- poparu od sipe,
- salatu od orza,
- janjetinu s bižima,
- soparnik,
- bob sa blitvom,
- bakalar sa slanutkom,
- poparu od sipe,
- salatu od orza,
- janjetinu s bižima,
- soparnik,
- repovi lokarde na gradelama,
- tunu na sauru,
Soparnik
Polpete od hobotnice i bakalar na bijelo
Lokarde na gradelama i tuna na sauru
Bob i blitva i bakalar na bijelo
Popara od sipe (za mene jelo broj 1)
Tuna na pašticadu
- smokvenjak, fritule i kroštule.
Smokvenjak
Fritule
Kroštule
Izbor sezonskog dalmatinskog voća
sve to uz birana vina Bolfan Primus Rajski rizling 2008, Bolfan Primus Pinot sivi 2009 i Bolfan Libertin Pinot crni 2008.
Jela sastavljena od jednostavnih namirnica ali maštovito pripravljena, čovjek ne zna koja bi od njih kušao. A što je još važnije većinu od njih možete i redovito probati u restoranu Boban.
A kako je bilo u Trilju pročitajte i pogledajte u slijedećoj reportaži.
Jela sastavljena od jednostavnih namirnica ali maštovito pripravljena, čovjek ne zna koja bi od njih kušao. A što je još važnije većinu od njih možete i redovito probati u restoranu Boban.
A kako je bilo u Trilju pročitajte i pogledajte u slijedećoj reportaži.