Prvi dan druženja kluba gastronauti bio je u Karlovcu i restoranu Lovački rog, dok je drugi dan druženja bilo na gospodarstvu Srakovčić – SrCe prirode i gospodarstvima nap utu prema njemu.\r\n
Več u 9 sati krenulo se u posjet OPG-u Krnić Lovre, ekološkog proizvođaća meda gdje su degustirani različiti proizvodi od eko-meda. Eko – med znači da se u proizvodnji meda i brizi oko pčela ne koriste nikakvi dodatni preparati.
Eko-proizvodnja meda Krnić
Gosp.Lovre Krnić priča o ekološkoj proizvodnji meda.
Oko kuć je pedesetak košnica.
Osim čistog meda u ponudi je i med sa šitake gljivama, zelenom mladom pšenicom, sokom od cikle...
Slijedeće zadržavanje je bilo u vinskom podrumu Zdenka Vrbaneka u Vivodini. U modern uređenom podrumu prezentirana su dva pjenušca i nekoliko izvrsnih bijelih i crnih vina.
Vinarija g.Zdenka Vrbaneka u Vivodini
Proizvode se dva pjenušca, nekoliko bijelih i jedno crno vino.
Otvaranje pjenušca mačem …
i konačni rezultat.
Zadnje zaustavljanje je bila i konačna destinacija - gospodarstvo Srakovčić – SrCe prirode. Gospodin Srakovčić je dvadesetak kilometara od Karlovca u idili Gorice Lipničke sagradio ogledno seljačko domaćinstvo na kojemu se uz smještaj pružaju brojne aktivnosti i izvrsna gastronomija, idealno za predah od napornog radnog tjedna. Domaćinstvo će vas opčarat prirodom , ponudom te sadržajima kušaonicom vina, restoranom, sjenicom i smještajem u tradicionalnim kućama.
Seljačko domaćinstvo Srakovčić …
se sastoji od nekoliko objekata za smještaj, degustiranje vina i hrane.
Pravo mjesto za predah.
Nakon obilaska gospodarstva slijedilo je još jedno tematsko druženje uz trpezu, ovaj put na temu Domaća patka.
Velika blagovaonica seljačkog domačinstva Srakovčić i članovi kluba Gastonaut.
Gosp.Srakovčić govori o projektu.
U kratkom slijedu gastronauti su probali tradicionalna jela od domaće patke karlovačkog kraja uz izvrsna vina vinarije Vinski vrh:
- Pašteta od pačjih prsa uz Bolfan Libertino Rose 2009
Pašteta od pačjih prsa
- Juha od domaće patke uz Bolfan Primus Pinot sivi 2009
- Punjena domaća patka uz Bolfan Libertin Pinot crni 2008
Punjena domaća patka
- Štrudla od domaćih jabuka i domaćeg sira uz Bolfan Paidia Rajnski Rizling 2009
Štrudel od domaćih jabuka i domaćeg sira.
Sve to uz izvrsna vina vinarije Vinski vrh …
koja je prezentirao vlasnik gosp.Tomislav Bolfan.
Za zabavu je bio zadužen zagorski tamburaški orkestar, a svoj je doprinos dao i Branko Greblički – Ventek vlasnik restorana Zelenika iz Ristvice kraj Kumrovca, posebno pjesmom o vinu.
Pjesma o vinu i g.Branko Greblički - Ventek