Gastroadvent 2016 3


Gastroadvent je prva ikada održana manifestacija na temu adventa u Splitu.Cilj je poboljšanje turističke ponude, očuvanje starih  običaja i recepata te isticanje benefita mediteranske prehrane. Ovogodišnji Gastroadvent je manifestacija koju podržava Hrvatska Turistička zajednica, a svake godine posebnu pažnju posvećuje jednoj namirnici i  ističe njena svojstva.

Treća gastroadventska nedjelja bila je posvećena neuobičajenim jelima na temu maslina i maslinovog ulja - kobasice od ribe sa crnim maslinama, torta od maslina, samo su neke od njih o kojima govori ova treća foto reportaža. 

Treću adventsku svijeću  na gastro adventskom vijencu zapalili su novinari tiskanih medija.

Gastroadvent 2016 3
Glavna zvijezda treće nedjelje Gastroadventa bio je restoran Pašike u Trogiru.

Gastroadvent 2016 3
Butik hotel i butik restoran smješten u povijesnoj jezgri Trogira. 

Gastroadvent 2016 3
Marija Hell i Franka Buble iz restorana Pašike, autorice gastroadventskog menija.

Gastroadvent 2016 3
Posebno aranžirani stol plijenio je svojim izgledom ...

Gastroadvent 2016 3
sa svih strana.

Predstavljanje restorana Pašike.


Paljenje treće adventske svijeće.


Nutricionista Nenad Bratković govori o maslinovom ulju u molekularnoj gastronomiji.


Gastroadvent 2016 3
Posebno mjesto na gastroadventskom stolu su imale posebne riblje kobasice sa crnim maslinama, specijalitet restorana Pašike, kobasice neobičog okusa koje svakako treba probati ...

Gastroadvent 2016 3
Na stolu je osim kobasica bio i bakalar sa slanutkom i trogirskim maslinovim uljem,

Gastroadvent 2016 3
njoki s grdobinom i maslinama,

Gastroadvent 2016 3
tapenada od maslina, rolada od tripica,

Gastroadvent 2016 3
svježa svinjska pečenica na posteljici od maslina i varenika, i na posebnom mjestu ...

Gastroadvent 2016 3
torta od maslina - poseban specijalitet restorana pašike, 

Gastroadvent 2016 3
i naravno sve to uz vina Bijeli vuk podruma Šimunović i Modro jezero podruma Grabovac.

Gastroadvent 2016 3
na raju zajednička snimka uz gastoadventski vijenac cvjećarice  Anđela Kežić  iz tvrtke Ira comerc,

Gastroadvent 2016 3
a to je s druge strane ovjekovječio i fotograf Joško Šupić.