Gastroadvent je prva ikada održana manifestacija na temu adventa u Splitu.Cilj je poboljšanje turističke ponude, očuvanje starih običaja i recepata te isticanje benefita mediteranske prehrane. Ovogodišnji Gastroadvent je manifestacija koju podržava Hrvatska Turistička zajednica, a svake godine posebnu pažnju posvećuje jednoj namirnici i ističe njena svojstva.
Treća gastroadventska nedjelja bila je posvećena neuobičajenim jelima na temu maslina i maslinovog ulja - kobasice od ribe sa crnim maslinama, torta od maslina, samo su neke od njih o kojima govori ova treća foto reportaža.
Treću adventsku svijeću na gastro adventskom vijencu zapalili su novinari tiskanih medija.
Glavna zvijezda treće nedjelje Gastroadventa bio je restoran Pašike u Trogiru.
Butik hotel i butik restoran smješten u povijesnoj jezgri Trogira.
Marija Hell i Franka Buble iz restorana Pašike, autorice gastroadventskog menija.
Posebno aranžirani stol plijenio je svojim izgledom ...
sa svih strana.
Predstavljanje restorana Pašike.
Paljenje treće adventske svijeće.
Nutricionista Nenad Bratković govori o maslinovom ulju u molekularnoj gastronomiji.
Posebno mjesto na gastroadventskom stolu su imale posebne riblje kobasice sa crnim maslinama, specijalitet restorana Pašike, kobasice neobičog okusa koje svakako treba probati ...
Na stolu je osim kobasica bio i bakalar sa slanutkom i trogirskim maslinovim uljem,
njoki s grdobinom i maslinama,
tapenada od maslina, rolada od tripica,
svježa svinjska pečenica na posteljici od maslina i varenika, i na posebnom mjestu ...
torta od maslina - poseban specijalitet restorana pašike,
i naravno sve to uz vina Bijeli vuk podruma Šimunović i Modro jezero podruma Grabovac.
na raju zajednička snimka uz gastoadventski vijenac cvjećarice Anđela Kežić iz tvrtke Ira comerc,
a to je s druge strane ovjekovječio i fotograf Joško Šupić.