U poznatom splitskom restoranu Kadena 12.12.2015. održana je prava jadranska gozba na način chefa Zlatka Marinovića uz izvrsna vina Radovića, Krauthakera i Rizmana, a sve je započelo rakijama Andrije Stanara na podlozi od jabuke aromatizirane morskim algama, od početka u jadranskom stilu. Dio izvrsne atmosfere restorana Kadena doćarati ćemo vam s nekoliko slika.
Zvjezde večerašnje gozbe - vinar Radović, chef Zlatko Marinović, vlasnik i voditelj restorana Bernard Križanović i glavni kuhar restorana Braco Sanjin.
Chef Zlatko Marinović je osmislo menu inovativne mediteranske kuhinje, a sve je počelo morskim jajima, specijalitetom za hrabre uz izvrstan Rukatac Radović.
Žele morskog psa i jadranske traveuz Rukatac, Radović
Juha od jadranskog kamena s 49 metara dubine morauz Mitrovac, Krauthaker.
Chef Marinović je i pokazao kako izgleda kamen s 49 m dubine od kojeg je juha i skuhana.
Vlasulje na otočki, podloga kuhani krumpir i motar uz Pošip, Rizman
Papinski brudet sa šefovom purom uz Postup, Radović.
Tuna na Noštromov način uz Aurelius, Radović. Uz ovo jelo chef Marinović je ispričao i priču o dvije najveće zablude jadranske kuhinje. Jedna od njih je ''tuna na pašticadu'' jelo koje se kuha bar sat vremena, a tuna je toliko vrijedna namirnica da je treba jesti što siroviju. Takva je bila i ova tuna na Noštromov način - samo krako termički obrađena, tako da je ostala sočna i mirisna, sve slasti Jadranskog mora. (Napomena: druga zabluda jadranske kuhinje po chefu Marinoviću je ''skradinski rižot'' - vrhunsko meso kuhano toliko dugo da izgubi sve od svoje draži)
Kozji sir u šećeru s umakom od bijele čokolade, vanilije i ruže uz Dingač Excellent, Radović.
Sva je jela majstorski snimao i majstor fotografije Jadran Babić,
a za atmosferu se pobrinula i diskretna muzika Kadeninog gitariste.