U poznatom splitskom restoranu Kadena gostovao je jedan od najboljig chefova ovog dijela svijeta g.Janez Bratovž . Ovaj vrhunski chef svoje znanje je usavršavao u restoranima koje su krasile tri Michelinove zvjezdice. Ujedno je i vlasnik Restavracija JB iz Ljubljane koju je ugledni gastronomski vodič "San Pellegrino" uvrstio među najbolje restorane svijeta. Naravno, svoj obol s nekoliko sljedova su dali i chefovi Hrvoje Zirojević (restoran Laganini- Palmižana) te domaćin Braco Sanjin, a sve su to vinima popratili "Ščurek vino" i" Vina Senjković"..
Zvjezde večerašnje gozbe g.Janez Bratovž.
Lijevo chef Robert Predrag Žmire, a desno desna ruka g.Bratovža, bez kojeg gozba ne bila ovako uspješna ...
Vinar Ščurek i njegove slavne očale ...
ali i još slavnija manum vina ...
Vinar Saša Senjović čija vina Bosso, Spoža i pjenušac su upotpunjavali večer.
Prvi slijed More na pjatu Hrvoja Zirojevića uz Pjenušac (Senjković)
Goveđi file s kremom od balancana, kavijarom od lososa, tapiokom i sjemenom senfa janeza Bratoža uz Rebula (Ščurek)
Kako je nastalo ovo jelo sto okusa priča sam kuhar ...
Drugi slijed Brace Sanjina Pečena capesanta s čipom od pancete, pire od biži s timut paprom, krema od grancigule, buće i granny smith jabuke uz Spoža (Senjković)
Treći slijed slavni Domaći ravioli punjeni skutom i pistacijama, umak od mesa i vrhnja, guščja jetra Janeza Bratovža uz Pikolit (Ščurek)
Kako je nastalo ovo kompleksno jelo priča chef Bratovž.
Za mene posebno jelo Kompot od marinirano-pečene tune Hrvoja Zirojevića uz Bosso (Senjković), a
kako je nastalo priča Zirojević.
Zadnji slani slijed, još jedno Bratovževo slavno jelo Polako pečena janjetina umotana u slaninu od mangulice, umak od bilja i mrkve uz Stara brajda crveno (Ščurek)
Kako je složio ovo kompleksno jelo priča Bratovž:
Čokolada za kraj - slatko jelo Brace Sanjina - bijela čokolada, šafran, crveni papar, mascarpone uz topli preljev od šumskog voća i Story crveno (Ščurek).
O vinima Senković vrlo strasno priča i Magdalena Senjković.
Skupna fotografija za kraj ...
i odjavni govor chefa Bratovža.
Ščurekove šarene očale sve su zaludjele ...
...
...
a plesni podij su zauzeli plesači ...
...
I na kraju, splitske Bačvice u kasnu večer mjeseca siječnja 2016.