U Splitu je u tijeku kuharski prelazni rok, a jedan od prelaza je dolazah chefa Nikole Eterovića u restoran Kadena. Nikola je do sada vrlo uspješno vodio kuhinju u splitskom hotelu Park, a a sada je već skoro mjesec dana šef kuhinje restorana Kadena. Restoran Kadena je, osim po posebnoj redovitoj restoranskoj ponudi, poznat i po tematskim večerima na kojima se, uz posebno osmišljene menue prezentira i jedan vinar. Prva tematska večer chefa Eterovića, s vrlo hrabrim sljubljivanjem namirnica, predstavila je i izvrsna vina vinarije Galić. Što je Nikola osmislio možete vidjeti na Dobrilinim slikama u nastavku - večeru je činio slijed od pet jela i na kraju desert iznenađenja.
Odležana goveđa pisanica, krakovi hobotnice, rikula - vinaigrette, cherry rajčica, istarski crni tatuf, cvijet paške soli, fritule uz suho vino Sauvignon Galić 2016.
Ravioli od brašna sa žrnovskog mlina, lečevački sir iz mišine, istarski boškarin, hokaido i vlaški krumpir iz Turjaka uz suhi Galić bijelo iz 2015.
xxx
xxx
xxx
Desert iznenađenja chefa Nikole Eterovića uz poluslatku Galić graševinu iz 2015.