Split je dobio novo mjesto za ljubitelje vina, dobre govedine, velebitskih tartufa i proizvoda od crnih slavonskih svinja. Pioniri popularizacije kulture vina u Splitu Siniša Koceić i Alen Gulen, zajedno sa Slavenom Tomaševićem u Splitu su otvorili novi prostor za sve one koji vole dobro vino i dobru govedinu - WineBox i WhyBeef. U neobičnom prostoru koji je projektirala dizajnerica Snježana Šefić u prvom djelu se nalazi dućan s ponudom vina i drugih plamenitih pića, ali i odležane brazilske govedine, velebitskih tartufa i proizvoda od crnih slavonskih svinja, a u stražnjem dijelu je velika učionica za vinske škole i intimni prostor za vinske prezentacije, ali i za sve one koji žele kupiti bocu rsnog vina i popiti je u dobrom društvu. VineBox je i distribucija vina za ugostitelje, a u budućnosti se planira i prodaja vina u rinfuziji. Kako je 21.12.2018. bilo na otvaranju WineBox-a slijedi u foto reportaži.
Na adresi Papandopulova 13 u Splitu smjestio se WineBox, novi prostor za ljubitelje vina.
Siniša Koceić, Alen Gulen i Slaven Tomašević,
uz pomoć dizajnerice Snježane Šefić,
osmislili su prostor za brojna događanja vezana uz vino - vinske degustacije, škole, konzaling ...
Siniša Koceić
Alen Gulen
Slaven Tomašević
kuma Meri Šilović
Posebnost vinoteke je ponuda vina malih dalmatinskih vinara koje ne možete pronaći u standardnim dućanima, možete ih naći samo u WineBox-u ili kod samog vinara.
...
...
...
ali tu su i vrsni pjenušci ...
danas jako popularni gin-evi,
i neobični whiskey-i.
Po zamisli dizajnerice u centralnom dijelu vinoteke je instalacija 'Proliveni plavac' i
'Plavci u konačnom smiraju'.
Osim WineBox-a u ovim prostorima je i WhyBeef, ponuda vrhunskih odležanih steakova, beefsteaka, rumsteaka, ribeye ...
iz Brazila ...
i Njemačke.
U ponudi su i velebitski tartufi. Tko kaže da tartufa ima samo u Istri. OPG Iva Matak nudi novi brand Zadarski tartuf, tartuf pronađen na Velebitu i kako su svi ocjenili, mirisniji i bolji od istarskog tarfufa.
Posebno mjesto u ponudi će imati i proizvodi od crnih slavonskih svinja koje se slobodno šeću po hrastovim šumama. Panceta od crnih svinja je sigurno najbolja panceta koju sam probao u životu. Sigurno će biti sastavni dio moje borbe protiv gripe (panceta + češnjak iz Ljubitovice).
Na otvaranju smo imali priluku i probati odležane stakove pečene na posebnom roštilju skandinavskog dizajna OFYR.
kuma Meri Šilović
Roštilj je od ljevanog željeza. U sredini se gori varta, a na gizanoj ploči se steakovi peku,
Kad ih sve poredate vrijeme je za okretanje, par minuta jedna strana, par minuta druga ...
i dobijete vstak vrhunskog okusa ...
uz koju idu i vrhunska vina malih vinara koje WineBox distribuira.
Vesela muško (ženska) ekipa na otvaranju ...
ali i samo ženska.