XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” održao se od 07.04. – 10.04.2016., u hotelima Svpetrvs, Supetar, otok Brač. 24 satna natjecanja kuharskih škola i seniora, masterklase, prezentacije, degustacije. Tko je ušao u finale i što su kuhali finalisti pogledajte u foto reportaži, a o manifestaciji možete više saznati na stranicama organizatora SKMER-a ili na Facebook stranici Bisera mora.
Nikola Mishkovski, Makedonija, jedan od pet finalista.
Stipe Vujević, Hrvatska, Split.
Goran Staničić, Hrvatska, Makarska.
Toni Boban, Hrvatska, Split
Aleksandar Simjanovski, Makedonija, peti finalista.
U finalnom natjecanju kuhari imaju 3 puta po 30 minuta za kuhanje predjela, glavnog jela i deserta. Što su finalisti skuhali u nastavku.
Nikola Mishkovski, Makedonija - zlatna medalja i ukupni pobjednik ovogodišnjeg natjecanja.
Nikola Mishkovski predjelo.
Nikola Mishkovski glavno jelo.
Nikola Mishkovski desert, a evo i recepata:
Aleksandar Simjanovski, Makedonija - srebrna medalja.
Aleksandar Simjanovski predjelo.
Aleksandar Simjanovski glavno jelo.
Aleksandar Simjanovski desert, a evo i recepata:
Goran Staničić, Makarska, Hrvatska - brončana medalja.
Goran Staničić predjelo.
Goran Staničić glavno jelo.
Goran Staničić desert, a evo i recepata:
Stipe Vujević, Split, Hrvatska.
Stipe Vujević predjelo.
Stipe Vujević glavno jelo.
Stipe Vujević desert, a evo i recepata:
Toni Boban, Split, Hrvatska.
Toni Boban predjelo.
Toni Boban glavno jelo.
Toni Boban desert, a evo i recepata:
Svi finalisti zajedno.
''And the winer is'' Nikola Mishkovski.
Dio svečane manifestacije bilo je i proglašavanje vitezova: IZTOK LEGAT, za poseban doprinos unapređenju struke, mentorstvo, organizaciju i praćenje najvećih kuharskih natjecanja, KARIN MIMICA, turistička novinarka, osnivačica i voditeljica kluba Gastronauti i kako javna osoba koja potiče i podržava gastronomske manifestacije TONĆI BILIĆ, gradonačelnik Grada Makarske.