XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” održao se od  07.04. – 10.04.2016., u hotelima Svpetrvs, Supetar, otok Brač. 24 satna natjecanja kuharskih škola i seniora, masterklase, prezentacije, degustacije. Kako je bilo na popratnim događanjima i što se sve moglo naučii pogledajte u foto reportaži, a o manifestaciji više možete saznati na stranicama organizatora SKMER- ili na  Facebook stranici Bisera mora.

1-masterklas
Konoba Kopačina iz Donjeg Humca prezentirala je jedno od svojih jela od janjetine ...

masterklas
Pečene janječe nožice s mladim krumpirom i povrćem.

masterklas
Željko Neven Bremec je prezentirao Primerbu ...

masterklas
idealni proizvodi zarestorane.

masterklas
pri tome mu je pomagao kolega Garry Filbey iz Engleske ...

masterklas
zajedno su kuhali Primerba juhu.

masterklas
Restoran Artičoke iz Jelse ...

masterklas
je prezentirao klasičnu hvarsku gregadu ...

masterklas
od različitih vrsta riba,

masterklas
što je posebno prijalo vatrenim crvenokosama.

masterklas
Posebno je bila zanimljiv Cooking Show s prezentacijom školske ekipe iz Bleda Slovenija ...

masterklas
Tema je bila kako prezentirati jela.

masterklas
Slovenski majstor Jože Zalar ...

masterklas
i njegova mlada ekipa ...

masterklas
prezentirali su suvremeno prezentiranje jela.

masterklas
Matematika i zlatni rez je i ovdje ušla na velika vrata.

masterklas
U demostracijskom dijelu tema je bila ...

masterklas
dimljena pastvra ...

masterklas
servirana u biorazgradivom, ekološkom posuđu Duke grupe (www.dukegroup.sl)

masterklas
Mladi slovenski kyhar.

masterklas
Jednu od zanimljivijih Master klasa je održao kuhar japanskog veleposlanstva u Zagrebu Amano Yuhei na temu japanska kuhinja i tuna ...

masterklas
Amano je u majstorskoj radionici pokazao kako se pravilno reže tuna za sushi i sashimi ...

masterklas
...

masterklas
a bilo je i za degustaciju.

masterklas
U drugom dijelu se umijeće izrade sashimija je pokazao i japanski ambasador Keiji Ide.

masterklas
Grci su održali Master Class radionicu na temu tradicionalne grčke slastice ...

masterklas
tanke kore ...

masterklas
slatka punjenja, za prste polizati.

masterklas
Jedna od zadnjih prezentacija je bila prezentacija odležanih steak-ova Creekstone u organizaciji  Velpro-a i chefa Alme Čatlaka.

masterklas
Tendelon, Rib Eye, Tomahawk, Coulotte, Flank, samo su neki od prezentiranih steak-ova. Svi su proizvedeni od Black Agnus goveda hranjenih kukuruzom minimalno 140 dana, odležali 21 dan i spremni za upotrebu 60 dana ako se drže u vakumu.

masterklas
Steak-ovi su idealno pasali uz pre od batata, povrće i salatu.

masterklas
Ekipa prezentacije Velpro-a ...

masterklas
Chef-ovi odgovorni za ove delicije.

masterklas
Poljska ekipa u sinhronom posluživanju ...

masterklas
i na kraju dvije crvenokose - Marijana i Dobrila.