XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” održao se od 07.04. – 10.04.2016., u hotelima Svpetrvs, Supetar, otok Brač. 24 satna natjecanja kuharskih škola i seniora, masterklase, prezentacije, degustacije. Kako je bilo na natjecanju pogledajte u kratkoj foto reportaži, a o manifestaciji više možete saznati na stranicama organizatora SKMER-a ili na Facebook stranici Bisera mora. U kuharskim natjecanjima sudjelovalo je preko 200 kuhara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Poljske, Slovačke, Rusije, Ukrajne, Bjelorusije, Grčke, Turske, Albanije, Island, Japana, Velike Britanije, Austrije i Indije. Kuhalo se u kategorijama rižoto, piletina, riba, janjetina, vege, pasta, brudet, live carving, carving display, torte i display slatkih eksponata (skulpture od šećera) i to juniori i seniori, a tko su bili finalisti i što su skuhali u drugoj foto reportaži.
Zbog velikog broja natjecatelja takmičenja su se odvijala i tijekom dana i tijekom noći.
Natjecatelji su ozbiljno pristupali svakom zadatku,
a suci, među kojima je bio i Stevo Karapandža detaljno su nadzirali rad svakog kandidata i strogo ocjenjivali njihove kreacije.
Naporno ocjenjivanje je zahtjevalo povremeno i predah.
Maštovito prezentirana jela su plijenila pažnju svih prisutnih. Prezentacija rižota.
Vegentarijansko jelo.
Riba - file od trilje ...
s nazivom ''Priča od kamena''.
Kategorija riba.
Kategorija riba.
Kategorija riba.
Kategorija riba.
Kategorija janjetina.
Kategorija janjetina.
Kategorija janjetina.
Kategorija janjetina.
Kategorija janjetina.
Kategorija janjetina.
Nisam siguran, ali mislim da je kategorija riba.
Kategorija piletina.
Jelo s jajima.
Makedonski triptih.
Kategorija rižoto.
Kategorija janjetina.
Rižoto.
Rižoto.
Turska ekipa.
Poljska ekipa.
Svaki dan su se dodjeljivala brojna prizanja, diplome i nagrade. Više o nagrađenima u završnom izještaju događanja.
Željko Neven Bremec, viši majstor kuhar, predsjednik SKMER-a i Tamara Rakovac iz Elektrolux-a.