XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” održao se od 07.04. – 10.04.2016., u hotelima Svpetrvs, Supetar, otok Brač. 24 satna natjecanja kuharskih škola i seniora, masterklase, prezentacije, degustacije. Zanimljivi dio natjecanja je bilo i natjecanje u izradi skulptura od voća (lubenice), izradi šećernih skulptura i torti koji možete pogledajte u ovoj zadnjoj kratkoj foto reportaži, a o manifestaciji više možete saznati na stranicama organizatora SKMER-a ili na Facebook stranici Bisera mora.
Rezbarenje voća (Food Carving) ...
lubenica ...
i tikva.
Sve skulpture u nastavku su izrađene u cjelosti od šećerne paste i sve je jestivo ...
...
...
...
...
...
...
Posebno su .zanimljive cvjetne skulpture ...
Ovaj je buket u cjelosti izrađen od obojane šećerne paste,
a i ove ruže,
i orhideje.
O tome je Maria Shramko, islanđanka koja živi u Ukrajini održala i Master Class na temu: Cvjetni aranžmani od šećera ...
U tome su joj pomagale mlade učenice iz Ukrajine ...
Svi su se s Marijom htjeli slikati, a ona je tijekom radionice pokazala kako se radi skulptura u prvom planu.
Maria Shramko ...
i još jedna od njenih skulptura.
Na kraju i nekoliko takmičarskih svadbenih torti ...
različitih oblika i dekoracija.
Priredbu je vodio Čubi na zadivoljstvo svih prisutnih.
Još je jedan Biser mora završio. Svi su složili - dogodine ponovo u Supetar.