XI. međunarodni kulinarski festival “Biser mora” održao se od 07.04. – 10.04.2016., u hotelima Svpetrvs, Supetar, otok Brač. 24 satna natjecanja kuharskih škola i seniora, masterklase, prezentacije, degustacije. Zanimljivi dio natjecanja je bilo i natjecanje u izradi skulptura od voća (lubenice), izradi šećernih skulptura i torti koji možete pogledajte u ovoj zadnjoj kratkoj foto reportaži, a o manifestaciji više možete saznati na stranicama organizatora SKMER-a ili na Facebook stranici Bisera mora.

Rezbarenje voća (Food Carving) ...

lubenica ...

i tikva.

Sve skulpture u nastavku su izrađene u cjelosti od šećerne paste i sve je jestivo ...

...

...

...

...

...

...

Posebno su .zanimljive cvjetne skulpture ...

Ovaj je buket u cjelosti izrađen od obojane šećerne paste,

a i ove ruže,

i orhideje.

O tome je Maria Shramko, islanđanka koja živi u Ukrajini održala i Master Class na temu: Cvjetni aranžmani od šećera ...

U tome su joj pomagale mlade učenice iz Ukrajine ...

Svi su se s Marijom htjeli slikati, a ona je tijekom radionice pokazala kako se radi skulptura u prvom planu.

Maria Shramko ...

i još jedna od njenih skulptura.

Na kraju i nekoliko takmičarskih svadbenih torti ...

različitih oblika i dekoracija.

Priredbu je vodio Čubi na zadivoljstvo svih prisutnih.

Još je jedan Biser mora završio. Svi su složili - dogodine ponovo u Supetar.