U malom mjestu Šišan kraj Pule nalazi se novo otvoreni hotel Velanera koji se potpuno uklopio u istarski krajolik. Dizajnerski uređen hotel, otvoren prije nekoliko mjeseci, bio je glavni domaćin istarskog druženja Gastronauta, a posebno druge večeri kada je u hotelskom restoranu Bodulka pripremljena posebna gastronomska večera na temu istarskog goveda boškarin.
Hotel Velanera - mjesto za idealni odmor.
Restoran Bodulka i Gastronauti u očekivanju večere na temu goveda boškarin.
Karin Mimica i Duško Černjul, vlasnik hotela Velanera otvorili su večer pozdravnim govorom ...
a o gosp.Černjulu posebno je govorio i Siniša Križanac. Njegov govor kaže sve o kakvom se domaćinu radi.
Domaći Pelinkovac posebnog okusa.
Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula.
Silvano Puhar uljar govori o uljima Brist s kojima je napravljena večera u velaneri.
Svako jelo je sljubljeno sa svojim uljem ...
Gorlato, ulje intenzivnog okusa, blendirano od sorti Žižolera, Buža, Karbonaca, Morasola, Rosulja,
Seline, ulje blagog okusa blendirano od sorti Buža, Leccino, Ascolana, Frantoio i
Sta. Margherita monosortno maslinovo ulje od Vodnjanske buže.
Uz jela su sljubljena i vina Agrokora iz vinarija Iločki podrumi, vinarija Belje,
vinarija Istravino, te vrhunska vina Goldberg i Principovac.
Enolog Milan Budinski predstavlja vrhunsku Graševinu Iločkih podruma.
Na meniju su bila brojna jela od istarskog goveda boškarina idealno sljubljena s djevičanskim
maslinovim uljima Brist i vinima Agrokora. U dizajnerskom hotelu i jela su bila dizajnerska što najbolje pokazuju slike:
Terina od repa sa crnim tartufom na bruštolanom kruhu sa crvenim radićem
u marinadi od crvenog vina i meda s aspikom od repa i barutom od graška
uz Iločku graševinu 2010 i maslinovo ulje Gorlato
Kako se pripremalo ovo jelo jedinstvenog izgleda i okusa objašnjava vlasnik hotela Duško Černjul.
Mlačni karpaccio na krevetiću od rokule sa kozjim sirom. Rokula je začinjena čajem od maslinovog lišća,
grubom soli i komadićima ovčjeg sira uz Belje Goldberg Chadonnay 2009 i maslinovo ulje Seline.
Karpaccio je bio samo 6 minuta u pečnici zato se i zove mlačni.
Domaći špagetini sa carbonarom od jetrica. Špagetini su napravljeni od 16 jaja, a carbonara
od kapule i jetrice na rezance sa žumanjkom, ribanim parmezanom i batudom od papra
uz vino vinarije Agrolaguna - Festiga Merlot 2009 imaslinovo ulje Seline. Izvrsni špagetini su
napravljeni tako da na 1 kg brašna, 6 jaja i još 6 žumanjaka i Brist-ovog ulja Seline a
kuhaju se samo 2.5 minuta.
Obrazina u padeli sa njokima od cuke položena na ribanim njoketima od cuke sa friganom
mladom kapulom i batudom od graška uz Postup Donja banda 2007 Istravina uz ulje
Sta. Margherita. Obrazina je fermentirala 28 dana.
Koljenica u teranu sa pave od krumpira - Odrezak od koljenice s paparelom od pave od krumpira i
glaziranom rosa kapulom uz Belje Goldberg Cabernet sauvignon 2007. i ulje
Sta. Margherita
I na kraju frigana pinca sa žavajonom broštulana na maslinovom ulju i prelivena žavajonom uz
izvrsni i nagrađeni Traminac 2009 podruma Ilok principovac.
Restoran Bodulka i Gastronauti u očekivanju večere na temu goveda boškarin.
Karin Mimica i Duško Černjul, vlasnik hotela Velanera otvorili su večer pozdravnim govorom ...
a o gosp.Černjulu posebno je govorio i Siniša Križanac. Njegov govor kaže sve o kakvom se domaćinu radi.
Domaći Pelinkovac posebnog okusa.
Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula.
Silvano Puhar uljar govori o uljima Brist s kojima je napravljena večera u velaneri.
Svako jelo je sljubljeno sa svojim uljem ...
Gorlato, ulje intenzivnog okusa, blendirano od sorti Žižolera, Buža, Karbonaca, Morasola, Rosulja,
Seline, ulje blagog okusa blendirano od sorti Buža, Leccino, Ascolana, Frantoio i
Sta. Margherita monosortno maslinovo ulje od Vodnjanske buže.
Uz jela su sljubljena i vina Agrokora iz vinarija Iločki podrumi, vinarija Belje,
vinarija Istravino, te vrhunska vina Goldberg i Principovac.
Enolog Milan Budinski predstavlja vrhunsku Graševinu Iločkih podruma.
Na meniju su bila brojna jela od istarskog goveda boškarina idealno sljubljena s djevičanskim
maslinovim uljima Brist i vinima Agrokora. U dizajnerskom hotelu i jela su bila dizajnerska što najbolje pokazuju slike:
Terina od repa sa crnim tartufom na bruštolanom kruhu sa crvenim radićem
u marinadi od crvenog vina i meda s aspikom od repa i barutom od graška
uz Iločku graševinu 2010 i maslinovo ulje Gorlato
Kako se pripremalo ovo jelo jedinstvenog izgleda i okusa objašnjava vlasnik hotela Duško Černjul.
Mlačni karpaccio na krevetiću od rokule sa kozjim sirom. Rokula je začinjena čajem od maslinovog lišća,
grubom soli i komadićima ovčjeg sira uz Belje Goldberg Chadonnay 2009 i maslinovo ulje Seline.
Karpaccio je bio samo 6 minuta u pečnici zato se i zove mlačni.
Domaći špagetini sa carbonarom od jetrica. Špagetini su napravljeni od 16 jaja, a carbonara
od kapule i jetrice na rezance sa žumanjkom, ribanim parmezanom i batudom od papra
uz vino vinarije Agrolaguna - Festiga Merlot 2009 imaslinovo ulje Seline. Izvrsni špagetini su
napravljeni tako da na 1 kg brašna, 6 jaja i još 6 žumanjaka i Brist-ovog ulja Seline a
kuhaju se samo 2.5 minuta.
Obrazina u padeli sa njokima od cuke položena na ribanim njoketima od cuke sa friganom
mladom kapulom i batudom od graška uz Postup Donja banda 2007 Istravina uz ulje
Sta. Margherita. Obrazina je fermentirala 28 dana.
Koljenica u teranu sa pave od krumpira - Odrezak od koljenice s paparelom od pave od krumpira i
glaziranom rosa kapulom uz Belje Goldberg Cabernet sauvignon 2007. i ulje
Sta. Margherita
I na kraju frigana pinca sa žavajonom broštulana na maslinovom ulju i prelivena žavajonom uz
izvrsni i nagrađeni Traminac 2009 podruma Ilok principovac.
<