Klub Gastronaut je kao prvu jesensku gastronomsku destinaciju dolinu Gacke i grad Otočac. Domaćin je bio hotel i restoran Mirni kutak koji je u vlasništvu gospodina Frane Markovića i njegove obitelji. Suorganizatori su bili HGK - Županijska komora Otočac i TZ Grada Otočca, koji su uz planirane stručne teme Tradicionalna gačanska kuhinja, Gacka pastrva i Velebitska šuma upoznali članove kluba Gastronaut i s drugim ljepotama Otočca i Gacke doline.
Večera na temu tradicionalne gračanske kuhinje održala se u restoranu hotela Mirni kutak. Mirni kutak je mali obiteljski hotel koji ima 31 sobu, 82 ležaja, saunu, jakuzzi, bazen i salu s 180 mjesta za sastanke i proslave. Smješten je idealno u srcu Gacke doline a posjetioci mogu tijekom boravka posjetiti izvore Gacke, mlinice, muzeje i arheološka nalazišta, utočište za mlade medvjede u Kuterevu, svetište Majke Božje od Krasna, te skijalište u Krasnom.
Za ljubitelje sportskih letjelica, tu je i sportski aerodrom, svega 3 km udaljen od hotela, a okruženi je i s tri nacionalna parka. 25 km je udaljen od NP Sjeverni Velebit, 60 km od NP Plitvička jezera i 100 km od NP Paklenica, dok je more svega 40 km od hotela, a do silaska s autoputa je svega 5 km.
Što se nudilo na tradicionalnoj gačanskoj večeri pogledajte u kratkoj foto reportaži.
Uz njih je i gđa. Jadranka Rilović voditeljica večeri.
(škripavac, gacki sir sa cvjetnom peludi, gacki tvrdi ovčji i kozji sir) i naravno ...
izvrsni Plavac Hvar 2010, PZ Svirče
uz super vino Mediterraneo 2010, PZ Svirče.
Evo mene između žene dvije,
Jedna tuđa a druga moja nije ...
sutra slijedilo detaljno upoznavanje s ljepotama doline Gacke.