Članovi kluba Gastronaut posjetili su početkom studenog Slavoniju i to Našice i Baranju. Domaćini su bili TZ županije osječko-baranjske,  TZ Našice, hotel Park i restoran Dvorci Slavonije Našice, Park prirode Kopački ritrestoran Kormoranrestoran Josić, vinarija PP Orahovicapodrumi Kusić i vinoteka Vinita.  

Vrlo blizu parka prirode Kopački rit nalazi se restoran Kormoran, nezaobilazna gastronomska destinacija ovog kraja, a pogotovo kada je u pitanju šaran na rašlje i dobar fiš. Nakon napornog izleta po Kopačkom ritu restoran Kormoran se prezentirao u punom sjaju.

altRestoran Kormoran se nalazi vrlo blizu mjesta Kopačevo.

altSpecijaliteti restorana je fiš i šaran na rašlje.

altFiš se kuha na tradicionalan način u kotlićima iznad vatre,

alta kod šarana na rašlje koristi se stari recept iz Kopačeva ...

koji objašnjava Siniša Brković, voditelj restorana


kako gospodin Brković kaže jedini pravi začin šarana na rašlje je dim drva na kojim se peće


altrezultat je šaran neponovljivog okusa. Više puta sam probao šarana na rašlji, ali ovakav, kako ga priprema Kormoran nigdje ne možete jesti.

altZA fiš je naravno važna paprika koja u Kormoranu visi sa svih strana.

altU restoranu Kormoran fiš se jede s babarinom da ne bi od crvene paprike stradale košulje.

altDobar fiš ide uz dobru domaću tjesteninu.

altKormoranski šaran na rašlje ima stvarno poseban okus i miris. Gospodin Brković kaže da je to kombinacija kvalitetne ribe i dobroga drva.

alt...

altNedaleko od Kopačkog rita su i Kneževi vinogradi u kojima se nalazi veliki podrium Belje osnovan još davne 1697.godine.

altKroz podrume Belja proveo nas je voditelj gosp.Tomislav Prekl

altHrastove bačve u kojima vina Belje odležavaju prije nego idu u boce.

altVinarija Belje posebno se ponosi svojom arhivom,

altu kojoj je nastarije vino Cabernet frankovka iz 1949.g.,

altali ipak je najvažnija dašnja ponuda izvrsnih vina proizvedena po najsuvremenijoj tehnologiji u novoj Belje vinariji.