Članovi kluba Gastronaut posjetili su početkom studenog Slavoniju i to Našice i Baranju. Domaćini su bili TZ županije osječko-baranjske, TZ Našice, hotel Park i restoran Dvorci Slavonije Našice, Park prirode Kopački rit, restoran Kormoran, restoran Josić, vinarija PP Orahovica, podrumi Kusić i vinoteka Vinita.
Vrlo blizu parka prirode Kopački rit nalazi se restoran Kormoran, nezaobilazna gastronomska destinacija ovog kraja, a pogotovo kada je u pitanju šaran na rašlje i dobar fiš. Nakon napornog izleta po Kopačkom ritu restoran Kormoran se prezentirao u punom sjaju.
Specijaliteti restorana je fiš i šaran na rašlje.
Fiš se kuha na tradicionalan način u kotlićima iznad vatre,
a kod šarana na rašlje koristi se stari recept iz Kopačeva ...
koji objašnjava Siniša Brković, voditelj restorana
kako gospodin Brković kaže jedini pravi začin šarana na rašlje je dim drva na kojim se peće
rezultat je šaran neponovljivog okusa. Više puta sam probao šarana na rašlji, ali ovakav, kako ga priprema Kormoran nigdje ne možete jesti.
ZA fiš je naravno važna paprika koja u Kormoranu visi sa svih strana.
U restoranu Kormoran fiš se jede s babarinom da ne bi od crvene paprike stradale košulje.
Dobar fiš ide uz dobru domaću tjesteninu.
Kormoranski šaran na rašlje ima stvarno poseban okus i miris. Gospodin Brković kaže da je to kombinacija kvalitetne ribe i dobroga drva.
...
Nedaleko od Kopačkog rita su i Kneževi vinogradi u kojima se nalazi veliki podrium Belje osnovan još davne 1697.godine.
Kroz podrume Belja proveo nas je voditelj gosp.Tomislav Prekl
Hrastove bačve u kojima vina Belje odležavaju prije nego idu u boce.
Vinarija Belje posebno se ponosi svojom arhivom,
u kojoj je nastarije vino Cabernet frankovka iz 1949.g.,
ali ipak je najvažnija dašnja ponuda izvrsnih vina proizvedena po najsuvremenijoj tehnologiji u novoj Belje vinariji.