screenshot 568Danas na Badnjak u većini dalmatinskih kuća kuhati će se bakalar, riba koja kod nas ne živi ali se obožava još od 15 stoljeća. Ako još niste sigurni kako biste bakalar pripremili zavirite u arhivu Morskog prasca i naći ćete desetine različitih recepata. Meni osobno najdraži je na šibenski način.

>>> Eseji o bakalaru:
I dio - http://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/50-eseji-o-kuhanju-bakalar-i-dio
II dio - http://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/51-eseji-o-kuhanju-bakalar-ii-dio
III dio -http://skitopisi.com.hr/index.php/gastro-price/52-eseji-o-kuhanju-bakalar-iii-dio

Bakalar na šibenski na način tete Joze - http://www.morsko-prase.hr/2011new/index.php/pisanje-mora-mainmenu-26/eseji-o-kuhanju-mainmenu-40/9924-cibenski-brudet-od-bakalara-na-na-tete-joze

a evo i RTL-ovog priloga o bakalaru (govori neki bradonja):
http://www.rtl.hr/lifestyle/gastro/1447723/bakalar-ove-godine-upola-jeftiniji-nego-prije-12-godina/

Uživajte i sretani vam blagdani ...