Ispis
Kategorija: Gastro reportaže
Hitova: 2547
pehari

 

U organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), okupilo je u makarskom hotelu ‘Miramare’ deset kuharskih prvaka iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Makedonije na četvrtom izdanju Interregionalnog natjecanja kuhara regije – IKKER 2018. Na natjecanju su se borili za naslov Najboljeg kuhara regije u 2018. godini.

Ove su se godine natjecali:

- Marc Pavel

- Ana Milošević

- Damir Tomaš

- Zoran Majnovski

- Darko Jokić

- Dragan Šljivić

- Jadran Grančić

- Nikola Mishovski i

- Bojan Bulatović.

Naslov najboljeg kuhara u regiji pripao je domaćinu Damiru Tomašu, šefu kuhinje makarskog hotela Meteor, inače lanjski pobjednik natjecanja Grand Gourmet.
Drugo mjesto osvojila je Ana Milošević iz Srbije, s Odsjeka za geografiju turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, dok je treći Dragan Šljivić iz Bosne i Hercegovine, šef kuhinje banjalučkog Monograma.

Posebnost natjecanja je i “Medijskom grand prix” u kojem se kuhari natječu ne samo u kuhanju, već I u medijskoj komunikativnosti. Ove je godine slavio Nikola Mishovski iz Makedonije, chef u prestižnom skopskom restoranu Chateau Kamnik Winery, specijaliziranom za divljač. Mishovski je i voditelj makedonske varijante emisije “Kruške i Jabuke”. Domaćin cijelog nadmetanja bili su grad Makarska, TZ Makarska i hotel Miramare.

Evo i nekoliko slika s događanja:

1 Marc Pavel

Marc Pavel u boxu 1 u prvom djelu natjecanja, a evo i njegovih jela:

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Ana Milošević

juha ...

predjelo ...

glavno jelo. Kako je ona vice-šampion evo i recepata:

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Damir Tomaš

juha ...

predjelo ...

glavno jelo. Kako je Damir šampion evo i njegovih recepata:

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Zoran Majnovski

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Darko Jokić

juha ...

predjelo ...

glavno jelo. Nama se posebno svidila Manastirsta supa, pa evo recepta:

Manastirsta supa.

Dragan Šljivić

juha ...

predjelo ...

glavno jelo. On je bio treći, pa evo njegovog cijelog menua:

Menu Dragana Šljivića za treće mjesto.

Aleksandar Simjanovski

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Posebno je bio važan Aleksandrov zadnji dodir prije nego li je jelo došlo pred suce.

Jadran Grančić

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Nikola Mishovski

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Nikola je donio i svoju tajnu torbu s alatom i začinima.

Bojan Bulatović

juha ...

predjelo ...

glavno jelo.

Bojan u završnoj akciji.

Sucima nije bilo lako ...

ako samo bacite pogled na stol nakon natjecanja druge ekipe od 5 kuhara.

Svi pobjednici ovogodišnjeg IKKER-a ...

i naravno među njima po ocjeni žirija najbolji Damir Tomaš.

kokteli Jure Vojkovic

Nakon koktela Jure Vojkovića,

Corba

pobjednička večer je bila u znaku bosanske kuhinje. Služila se čorba,

burek,

meso u škartocu

...

i suhe šljive punjene orasima.

Večer je obilježila i proslava rođendana sutkinje Marije Lulić ...

... .

i četiri dame u crvenom.