Bacalhau à Lageriero
- Slani bakalar pohan i zapečen
Pohani bakalar pečen u pećnici. Zanimljivo i dobro. Mislim da bi se na isti
način mogli pripremati i duboko smrznuti filei oslića, naravno bez moćenja u
vodi.
Sastojci za 4 osoba
800 g slanog bakalara
4 češnja češnjka
maslinovog ulja
2 jaja
1 limun
40 g mrvica od kruha
1/2 l mlijeka
Odslaniti slani bakalar tako da ga se 24 do 36 sati namače u hladnoj vodi, mjenjajući
vodu nekoliko puta. Oprati, staviti u posudu, preliti mlijekom, a na vrh staviti
češnjak rezan na kolutiće, posoliti, popartiti i iscjediti sok limuna.
Staviti bakalar u tučeno jaje i ostaviti gar par minuta. Uvaljati u mrvice i
naslagati u posudu za pečenje kojoj je na dno stavljeno 6 žlica ulja
i 3-4 žlice marinade u kojoj se bakalar močio. Peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
Za vrijeme pećenja preljevati ostatkom marinade. Služiti sa svježom salatom.