Pastéis de Bachalhau
- Kroketi od bakalara
Sastojci za 4 osobe
0.4 kg usoljenog bakalara bez kosti
4 jaja
5 krumpira
1 crveni luk (kapula)
peršin
muškat orah (samljeveni)
suho bijelo vino
limuni (za serviranje)
sol, papart
ulje za prženje
Postupak:
1. Odslaniti bakalar tako da se najprije dobro ispere u hlanoj vodi, zatim se
stavi 24 sata u hladnu vodu koja se mijenja nekoliko puta. Očistiti kosti i
kožu, a meso isjeckati.
2. Skuhati krompir u kori, oguliti i zgnječiti (može i mikserom).
3. Malo zapržiti luk, i sve skupa pomiješati: bakalar, pire od krumpira i crveni
luk. Dodati malo soli, papra, muškat oraha i nasjeckanog peršina. Ubaciti jaja
i bijelo vino, te sve dobro izmješati.
4 . Od smjese napraviti polpete koje se prže u vrućem ulju. Poslužiti s peršinom
i limunom