Bacalhau à Braz - Kajgana od bakalar s krumpirom i crvenim lukom

Sastojci za 4 osobe

0.7 kg usoljenog bakalara bez kosti
4 jaja
4 krumpira
1 crveni luk (kapula)
peršin
crne masline (za ukras)
maslinovo ulje

Postupak:
1. Odslaniti bakalar tako da se najprije dobro ispere u hlanoj vodi, zatim se stavi 24 sata u hladnu vodu koja se mijenja nekoliko puta. Očistiti kosti i kožu, a meso razčlaniti na niti.
2. Oguliti krompir i izrezati ga na male prutiće (veličine šibice) i pržiti u vrućem ulju. Izvaditi i ocjediti nakuhinjskom ubrusu.
3. Zažutiti crveni luk na malo maslinovog ulja, dodati ribu, zatim ispržene krumpire i zaliti kajganom u koju ste dodali malo soli i papra. Pržiti na laganoj vatri dok se jaje ne stisne.
4 . Služiti toplo, ukrašeno crnim maslinama i nasjeckanim peršinom.