Domaćin ovogodišnje kongresa FIJET-a (svjetske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu) 2014. godine bila je Mađarska. Impresije s putovanja prenjeti ćemo vam u 5 slika. Prva je Budapest, druga konji i konjanici, a treća naravno gastronomija - iće i piće.


Madjarska-3-1U Mađarskoj se stvarno dobro jede i to svakako može biti jedan od razloga da posjetite Mađarsku.

Madjarska-3-1Složenci, pite ...

Madjarska-3-1meso na sto načina ...

Madjarska-3-1i naravno kolači, prije svega štrudeli (zavitci).

Madjarska-3-1Od kruha su napravili umjetnost, oblika i okusa,

Madjarska-3-1a kao i našoj Slavoniji, bez dobre kobase obroka neme,

Madjarska-3-1kao niti bez dobrog sira.

Madjarska-3-1Posebna priča u Mađarskoj je ulična hrana. Svako malo, u ponekom parku Budapesta stvori se festival ića i pića s odličnom ponudom ulične hrane: kobasice, pečenke, ...

Madjarska-3-1ili malo složenija zdjela jela na temu piletine.

Madjarska-3-1Tko voli povrće, doći će na svoje ...

Madjarska-3-1a posebno mjesto u ponudi ulične hrane imaju jela iz kotlića,

Madjarska-3-1od slavnog mađarskog mesnog gulaša, ...

Madjarska-3-1do još poznatijeg sekelj gulaša - gulaša s kiselim kupusom.

Madjarska-3-14Kupus i kiseli kupus je svakako jedno od omiljenih mađarskih jela,

Madjarska-3-15toliko omiljeno, da ga ljudi na ulici jedu sirovog, naravno obavezno sjedeći na glavici kupusa (drugačije to ne ide).

Madjarska-3-1Poseban specijalitet jest i sendvič masti i kapula,

Madjarska-3-1a sve to bi to teško išlo bez dobrog vina. Koliko je vino u Mađarskoj bitno ...

Madjarska-3-1pokazuje i reklama - Promisli o vinu - vino je više od samog alkohola ...