Pastéis de Bachalhau - Kroketi od bakalara

Sastojci za 4 osobe

0.4 kg usoljenog bakalara bez kosti
4 jaja
5 krumpira
1 crveni luk (kapula)
peršin
muškat orah (samljeveni)
suho bijelo vino
limuni (za serviranje)
sol, papart
ulje za prženje

Postupak:
1. Odslaniti bakalar tako da se najprije dobro ispere u hlanoj vodi, zatim se stavi 24 sata u hladnu vodu koja se mijenja nekoliko puta. Očistiti kosti i kožu, a meso isjeckati.
2. Skuhati krompir u kori, oguliti i zgnječiti (može i mikserom).
3. Malo zapržiti luk, i sve skupa pomiješati: bakalar, pire od krumpira i crveni luk. Dodati malo soli, papra, muškat oraha i nasjeckanog peršina. Ubaciti jaja i bijelo vino, te sve dobro izmješati.
4 . Od smjese napraviti polpete koje se prže u vrućem ulju. Poslužiti s peršinom i limunom